NAJTEŽE GOSTOVANJE Partizan juri čudo u Zagrebu

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJTEŽE GOSTOVANJE Partizan juri čudo u Zagrebu

Tek što su uhvatili zalet u ABA ligi, košarkaši Partizana večeras idu na noge Cedeviti, rivalu koga su u Zagrebu pobedili samo jednom u dosadašnjih šest susreta. Trijumf crno-belih u Domu sportova, po svim parametrima, bio bi prvorazredno iznenađenje.

Pred Partizanom je verovatno najteže gostovanje u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja. Mladi tim Petra Božića naspram sebe ima ekipu koja odlično gura na oba fronta, kako na Jadranu (skor 8-3), tako i u Evroligi (4-4), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kojoj su Zagrepčani, nasuprot svim očekivanjima, već tri kola pred kraja na pragu top 16 faze.

A, ako uzmemo u obzir da su crno-beli i prethodnih sezona, kada su sa mnogo većim ambicijama dolazili u Zagreb, Dom sportova napuštali pognutih glava, jasno je da je Cedevita u večerašnji meč (19) ulazi kao izraziti favorit. Jedini trijumf, još od 2009. godine kada se Cedevita priključila ABA ligi, Partizan je ostvario 2013. godine (77:76), poenima tadašnjeg kapitena Dragana Milosavljevića u poslednjim sekundama meca.

Ipak, nije ni da su crno-beli bez šanse u ovom meču. Tim Petra Bozića prikazuje koliko toliko bolje partije nego na startu sezone, u poslednja tri kola u Pioniru pali su i Budućnost i Tajfun, ali najjači adut na koji će se Beograđani osloniti svakako su umor i istrošenost rivala. Cedevita je u četvrtak imala jako teško evroligaško gostovanje Limožu u Francuskoj, dok su crno-beli poslednji meč odigrali još prošlog petka.

- Cedevita je selektirala odličan tim koji sjajno funkcioniše kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. Imaju veliki fond igrača, pa im zgusnuti raspored verovatno i nije preveliki problem. Idemo na gostovanje bez pritiska jer je uloga favorita u ovoj utakmici na strani protivnika. Na nama je da iz te rasterećenosti pronađemo šansu i da uz maksimalnu angažovanost odigramo jednu dobru utakmicu - poručuje trener Petar Božić, koji ni ovoga puta neće moći da računa na povredjene Mihajla Andrića i Eda Murića.

Parizanu najveća opasnost preti od dvojca Džejkob Pulen - Miro Bilan. Pulen, plejmeker koji proteklog leta na Evropskom prvenstvu i nije dobijao neku šansu u dresu Gruzije, ove sezone igra kao preporođen, te je sa 13.1 poena po meču najefikasniji igrač Zagrepčana. Isti učinak ima i Bilan, definitivno jedan od najboljih centara na Jadranu i igrač koji će Beogradjanima sigurno praviti puno problema pod košem.

Takodje, opasnost preti i od Luke Babića, Džejmsa Vajta i Frana Pilepića, koji najavljuje punu halu u večerašnjem derbiju.

- Na utakmicama regionalnog takmičenja ima manje navijača nego u Evroligi. Ali, kad dođe Partizan to je nešto sasvim drugo. Sećam se da je i prošle sezone bio pun "Dom sportova" kad je gostovao Partizan. Nadam se da će i ovoga puta biti tako, s obzirom na naše igre i renome protivnika - istakao je Pilepić.

I kladionice su apsolutno na strani domaćina. Kvota na Cedevitu je 1.20, na Partizan tačno 5. Mogu li crno-beli iznenaditi sve i zabeležiti trijumf koji će okrenuti ovu sezonu u pozitivnom smeru?
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.