Mogu samo da stavim ključ u bravu

Izvor: B92, 26.Jun.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mogu samo da stavim ključ u bravu"

Predsednik Partizana Predrag Danilović rekao je da je finansijsko stanje u klubu izuzetno teško i klub nije u stanju da naredne sezone igra nijedno takmičenje.

"Situacija u ovom trenutku je takva da mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi uprkos svemu nismo bili državni projekat i nemamo novca."

"U ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Danilović na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadionu Partizana.

KK Partizan je u utorak saopštio da je račun kluba ponovo blokiran i javno se zahvalio navijačima koji su poslali apel da se finansijski pomogne srpskom šampionu.

Danilović je otkrio da trenutni dug samo prema igračima iznosi oko milion i po evra, dok dug prema državi na ime poreza iznosi oko pola miliona evra glavnice, a zajedno sa kamatama ta cifra iznosi 1,2 miliona evra.

"Jedino zbog razumevanja da će im biti isplaćeno, igrači nas nisu tužili, a onda se pojavljuju dvojica koji bi trofej videli samo na slici. Tu mislim na Raška Katića i Miroslava Raduljicu, koji bi bio poznat samo po splavovima. Oni su zaradili taj novac, ali način na koji su to uradili me je povredio", rekao je predsednik Partizana koji se potom osvrnuo na porez.

"Mi porez nismo krili, ali nismo imali da platimo. Ne upirem prstom ni u koga, pošto je u modi da se moli i da se kleči. Neću da klečim, ali molim državu da pomogne Partizanu, jer ovaj klub je njeno dete", istakao je prvi čovek kluba.

"Za strance nismo dobili nijedno obeštećenje. Od igrača koji su prodavani, 60-70 odsto tog novca išlo je na vraćanje prethodnih dugova. Što se tiče državnih firmi, Partizan je trebalo da dobije 800.000 puta više od Crvene zvezde i to sve na osnovu rezultata", rekao je Danilović.

"Političari nemaju osećaj za rezultate koje smo pravili, a svima je jasno da dok oni ne klimnu glavom nema pomoći. Zato ih molim da klimnu glavom", poručio je Danilović.

Presednik 'crno-belih' je rekao da je u prethodnih godinu dana pokušavano da se izjednače Partizan i Crvena zvezda i da je to radio isključivo jedan čovek, predsednik 'crveno-belih' Nebojša Čović.

"Pokušavaju da se izjednače uspesi Partizana i neuspesi Zvezde. Nismo isti, ne daj Bože da smo isti, 15 godina neuspeha i 15 godina vrhunskih uspeha, ne mogu sredstva isto da se dele. Pritom, ne mislim na Zvezdu koja je u stečaju, to je prava Zvezda, ovaj privatni klub me ne interesuje", rekao je Danilović i zahvalio se firmama koje su pomogle Partizanu, ali je istakao da to nije dovoljno za ambicije koje ima taj klub.

Danilović je naveo da je Partizan dobio pomoć Grada Beograda, jer je gradonačelnik, koji je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas "imao razumevanja za rezultate crno-belih".

Danilović je kazao da je svestan da je država u teškoj situaciji, ali da svaka ozbiljna zemlja mora da neguje svoje brendove.

"Svesni smo da je situacija u državi loša, ali svaka ozbiljna država uvek mora da neguje te stvari", rekao je Danilović.

Danilović je rekao da je o problemima u košarkaškom klubu Partizan razgovarao sa ljudima iz fudbalskog kluba, ali da nije bilo razumevanja.

"Razgovarali smo o tome da nam pomognu, ali nisu imali razumevanja za to. I oni su, koliko vidim, u krizi", rekao je Danilović.

‘Crno-beli’ su u sezoni koja je nedavno završena osvojili 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije, dok su u Jadranskoj ligi trijumfovali po šesti put u poslednjih sedam godina.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drama u Partizanu: Danilović kaže da klub nema novca da igra nijedno takmičenje!

Izvor: Press, 26.Jun.2013

"Situacija u ovom trenutku je takva da mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi uprkos svemu nismo bili državni projekat i nemamo novca. U ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu", rekao je Danilović...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.