Drama u Partizanu: Danilović kaže da klub nema novca da igra nijedno takmičenje!

Izvor: Press, 26.Jun.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Partizanu: Danilović kaže da klub nema novca da igra nijedno takmičenje!

"Situacija u ovom trenutku je takva da mogu da stavim ključ u bravu i zatvorim Partizan. Znam da će mnogima biti drago što to čuju, ali mi uprkos svemu nismo bili državni projekat i nemamo novca. U ovom trenutku nismo u stanju da igramo ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadiona Partizana.

On je otkrio da trenutni dug samo prema igračima iznosi oko milion i po evra, dok dug prema državi na ime poreza iznosi oko pola miliona evra glavnice, a zajedno sa kamatama ta cifra iznosi 1,2 miliona evra.

"Političari nemaju osećaj za rezultate koje smo pravili, a svima je jasno dok oni ne klimnu glavom nema pomoći. Zato ih molim da klimnu glavom", poručio je Danilović.

Crno-beli su u sezoni koja je nedavno završena osvojili 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije, dok su u Jadranskoj ligi trijumfovali po šesti put u poslednjih sedam godina.
Pismo ministarki Predrag Danilović je danas uputio i ministarki sporta Alisi Marić u kojem ju je upoznao sa "bezizlaznom i dramatičnom" situacijom u kojoj se nalaze crno-beli.

"Država i društvo u celini treba da se odrede da li KK Partizan kao društveno-sportska organizacija koja nije u privatnom vlasništvu treba ovoj državi i društvu kao takav, ili je neminovno da se ugasi još jedan simbol evropskih uspeha našeg sporta i reprezentativni ambasador Srbije u celom svetu", navodi se u Danilovićevom pismu.

On je podsetio da je račun Partizana blokiran zbog neplaćenog poreza, a osnovni dug iznosi oko pola miliona evra. Danilović je naveo i da dug prema igračima iznosi 1,5 miliona evra.

Danilović je naveo i da je Partizan u takvoj situaciji da u ovom trenutku nema uslove da se takmiči u domaćoj, Jadranskoj i Evroligi
Niko u Evropi nije dao toliko NBA igrača
"Država je u prethodnom periodu pomagala preko državnih kompanija (Telekom, NIS, Dunav Osiguranje, Komercijalna banka sa kojima su ugovori istekli i pitanje je da li će se nastaviti) i vrednovanjem sportskih uspeha koliko je mogla. Moramo istaći da je to ipak nedovoljno da bi se u potpunosti ispratio sportski rezultat koji je KK Partizan postizao i kolika su bila očekivanja i potrebe navijača u Srbiji i regionu", naveo je Danilović.

Prvi čovek crno-belih podsetio je i da je Partizan najuspešniji košarkaški klub u državi i jedna od najuspešnijih sportskih organizacija.

"Nijedan evropski klub nije dao toliko igrača najjačoj ligi na svetu NBA, kao beogradski crno-beli, a košarkaši koji su nosili dres Partizana uvek su bili znak prepoznavanja zemlje višestrukih evropskih i svetskih prvaka. Pored velikog doprinosa igrača koji su ime Partizana nosili ponosno u svet, nemerljiv doprinos su dali treneri evropskog i svetskog renomea, profesor Aleksandar Nikolić, Dušan Ivković, Željko Obradović, Ranko Žeravica, Duško Vujošević", zaključio je Danilović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.