Ministar: Individualna odgovornost i stroga primena jasnih pravila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2021, 11:56

Ministar: Individualna odgovornost i stroga primena jasnih pravila

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da svako skandiranje na stadionima kojim se izražava mržnja mora biti sankcionisano i da u pogledu toga zastupa stav individualne odgovornosti, jer ne može biti odgovorna masa, već onaj koji je prvi to skandiranje pokrenuo.

Ministar je u jutarnjem programu TV „Prva“ ocenio da je svako skandiranje kojim se izražava mržnja neprihvatljivo i ukazao da je neprihvatljivo i jednako gadno skandiranje „nož, žica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srebrenica“, koliko pevanje „žutoj kući“ i da stoga oba skandiranja moraju biti jednako sankcionisana, a ne kao što je bio slučaj na utakmici u Novom Pazaru gde pevanje „žutoj kući“ nije bio razlog za prekid utakmice.

„Moraju se poštovati i ustanoviti jasna pravila koja već postoje. Ovo skandiranje nije politika, ovo je samo mržnja“, rekao je ministar Vulin i ukazao da zbog pogrdnog skandiranja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nijedna utakmica nikada nije prekinuta, ali da zbog pogrdnog skandiranja bivšem predsedniku FSS Slaviši Kokezi jeste.

Istakavši da bi lično sankcionisao i jedno i drugo pogrdno skandiranje, ministar Vulin je naglasio da predsednik Aleksandar Vučić nikada ne bi dozvolio da se zbog pogrdnog skandiranja njemu i uvreda koje su mu upućene sa tribina, utakmica prekine i tribine isprazne.

Prema njegovom mišljenju, u ovim slučajevima mora postojati individualna odgovornost, jer nisu svi navijači isti.

„Ko je to poveo, ko je prvi počeo, ostali su prihvatili ili ne. Mene zanima taj koji je to poveo. Verujem u individualnu odgovornost, postoji prekršajna i krivična odgovornost. Treba da sačuvamo pozitivnu energiju navijanja , a ne da dopustimo da par ljudi izazove nasilje, tuču ili izazove prekid utakmice“, rekao je ministar Vulin i dodao da je od policije na utakmici u Novom Pazaru vršen pritisak da reaguje Žandarmerija.

Istakao je da će policija na svako nasilje primeniti fizičku silu, ali da će se truditi da to bude poslednje što će upotrebiti.

„Ne želim ružne scene kojima bi se neki u regionu radovali, da su videli kako Žandarmerija tuče nekoga. Drago mi je, to je izbegnuto, a sve je ispoštovano i urađeno kako treba, bez incidenata“, naveo je ministar policije.

Ministar Vulin je apelovao na roditelje da ne dozvole da im policija vaspitava decu i da kada puste dete na stadion treba da znaju gde je bilo i šta radilo, i da ne dozvole da im dete postane vlasništvo nekih narko-dilera.

Govoreći o kriminalnoj grupi Belivuk – Miljković koja je takve stvari radila, ministar je ponovio da pripadnici te grupe nisu nikakvi navijači, već koljači i ubice.

Naveo je da se istraga vezana za ovu organizovanu kriminalnu grupu grana u različitim pravcima i da veruje da će optužnica, kojom je obuhvaćeno za sada pet ubistava, biti proširena.

„Ovakvi zlikovci i ovakva banda se nikada više neće ponoviti i to možemo da obećamo građanima Srbije“, poručio je ministar Vulin.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VULIN O SKANDIRANJU U NOVOM PAZARU: „Ovo skandiranje nije politika, ovo je samo mržnja“!

Izvor: HotSport.rs, 22.Avg.2021

Ministar Vulin oglasio se u vezi skandiranja na utakmici Novog Pazara i Partizana.  Vulin je ocenio da je svako skandiranje kojim se izražava mržnja neprihvatljivo i ukazao da je neprihvatljivo i jednako gadno skandiranje „nož, žica, Srebrenica“, koliko pevanje „žutoj kući“, te da pevanje...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.