Milosavljević: Da se zapitamo neke stvari

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Da se zapitamo neke stvari

Borbeni bek crno-belih ne bira protivnika u finalu Kupa Koraća, ali smatra da je Zvezda "na papiru" kvalitetnija od Radničkog.

Kad je teško - Dragan Milosavljević!

Ponovo je njegova igra u odbrani bila faktor koji je odlučujuće uticao na pomak u igri kompletne ekipe Partizana mt:s.

Početkom drugog poluvremena utakmice sa Megom (87:77) preuzeo je do tada nezadrživog Vasilija Micića i uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pomoć saigrača "slomio" otpor lidera Košarkaške lige Srbije.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, pre svega smo bili bez dovoljno energije u odbrani. Ekipa Mege je većim delom utakmice igrala zonu, na šta smo se solidno snašli, imali smo solidne procente šuta i ubacili dosta trojki, međutim, primili smo dosta lakih poena zbog nedovoljne koncentracije u defanzivi", rekao je Milosavljević posle meča.

"Na kraju ipak važna pobeda. Bitno je da smo ušli u finale, gde ćemo imati težak posao bez obzira na to ko nam bude protivnik".

Kako se osećate fizički?

"Potrošili smo se večeras, ali generalno smo naviknuti na umor i velike napore".

Ko bi vam više odgovarao u finalu?

"Radnički bi bio u prednosti zbog domaćeg terena, ali Zvezda je na papiru dosta bolja ekipa od Radničkog. Biće jako, jako teško i protiv jednih i protiv drugih".

Ako pobedi Zvezda, igraće se dva "večita derbija" za sedam dana.

"Videćemo... Još je rano da pričamo o tome. Zvezda je po imenima najkvalitetnija od sve tri naše ekipe iz ABA lige, ali i oni imaju neke mane".

Partizan nije izgubio domaći trofej još od finala Kupa u Kragujevcu 2007?

"Naravno da igranje u tako trofejnom klubu daje veliko samopouzdanje. To te diže i tera da izvučeš maksimum iz sebe".

Da li je to bio slučaj i u ovom polufinalu, gde je ekipa smatrana autsajderom bila potpuno ravnopravna? Da li se u nekom trenutku javio strah od poraza?

"Znali smo da je Mega jako perspektivna ekipa i moramo da im čestitamo na prikazanoj igri. Naša najveća greška je što nismo imali startnu agresivnost po celom terenu. Nismo se plašili za finale, ali sigurno je da moramo da se zapitamo neke stvari", završio je Milosavljević.

Nemanja Gordić takođe nije razočarao u odlučujućim momentima. Njegovo polaganje za 78:71 dva minuta pre kraja bilo je prelomno.

"Očekivali smo izuzetno motivisano i borbeno izdanje Mega Vizure. Videli ste i sami da su odmah krenuli sa zonskom odbranom i ostali pri tom opredeljenju 35-36 minuta, tako da nam nije bilo lako. Sprečili su nas da se rastrčimo, da na početku damo neke lake poene. Imali su Bobana u reketu, koji je sve dobro zatvarao..."

Posle "minus jedan" na poluvremenu, bila je vidljiva promena u pristupu crno-belog tima. Mega se i dalje borila, ali bilo je znatno manje asistencija kroz reket i rutinske realizacije od strane Marjanovića i Micića.

"Odgovor sa naše strane je bila mnogo jača odbrana u drugom poluvremenu i tu oni nisu mogli da isprate naš tempo. Čestitao bih im na dobroj utakmici, ali mi smo zasluženo pobedili".

Radnički ili Zvezda u finalu?

"Ne razmišljamo šta je povoljnije po nas. Spremićemo se onoliko koliko je moguće za jedan dan i pokušati da pružimo maksimum. Ko god bude sa druge strane, ići ćemo na pobedu", poručio je reprezentativac BiH.

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.