Miloš Veljković za MOZZART Sport: Grujić me nagovara da pređem u Zvezdu, hoće me i Partizan...

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2015, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Veljković za MOZZART Sport: Grujić me nagovara da pređem u Zvezdu, hoće me i Partizan...

„Moram da pronađem klub koji će mi omogućiti da napredujem“, kaže za MOZZART Sport defanzivac Totenhema

Za samo nekoliko meseci spoznao je obe strane fudbalske sudbine. Na reprezentativnom koloseku mu je sve potaman. Postao je šampion sveta sa omladinskom reprezentacijom na Novom Zelandu, nastavio je nisku uspeha i u mladoj selekciji. Međutim, na klupskom horizontu Miloš Veljković još traži sebe.

Momak rođen u Bazelu trenutno je zarobljen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u mladom timu londonskog Totenhema bez izgleda da u bližoj budućnosti pojača seniorski pogon Mamuza. Ipak, ne očajava. Ugovor sa Totenhemom mu ističe u junu, pa je svestan da će vrlo brzo imati šansu da klasu pokaže u nekom od seniorskih timova.

Možda i u Srbiji, pošto je predvodnik odbrane zlatnih orlića tiha patnja Crvene zvezde i Partizana.

Pre nekoliko meseci uprava Totenhema mi je ponudila da potpišem novi ugovor. Nisam bio zadovoljan brojnim stavkama, da ih sada i ne nabrajam. Ne bi bilo korektno. Međutim, oni su mi rekli da ako to ne potpišem da mogu samo da igram za mladi tim Totenhema. Stopirali su mi i pozajmicu u Sporting iz Hihona. Bilo bi dobro da sam otišao negde gde ću da igram seniorski fudbal, ali šta da se radi. Brzo će januar, možda već tada promenim sredinu, jer mi u junu ističe ugovor“, kaže u razgovoru za MOZZART Sport Miloš Veljković.

Ako je za utehu britkom štoperu standardan je u mladom timu Totenhema. Međutim, svestan je i on da je odavno prevazišao taj nivo fudbala.

„Za mladi tim sam igrao još pre dve godine. Zvučaću neskromno, ali prevazišao sam taj nivo. Ali bolji mi je da igram, nego samo da treniram. Utakmicama stičem rutinu i kondiciju za mečeve u mladoj selekciji Srbije. A to mi je vrlo važno“.

Naredni korak u karijeri Miloša Veljkovića biće jako važan. Potreban mu je klub koji će mu obezbediti kontinuitet igara, napredovanje u svakom smislu.

„Ovog puta ne smem da pogrešim. Moram da igram stalno. Hoću da pronađem dobar klub u inostranstvu. Sve sam prepustio menadžeru koji živi ovde u Engleskoj. Videćemo šta će biti, još je rano“.

Sada više nije nikakva tajna da Crvena zvezda u Milošu Veljkoviću vidi kapitalno pojačanje za naredni ciklus evropskih kvalifikacija. Trener Miodrag Grof Božović je potvrdnuo klimnuo glavom i naložio čelnicima kluba da urade sve kako bi doveli momka rođenog 1996.godine. Čak je u tu misiju uključen  i njegov klasić Marko Grujić.

„Iskreno, pričao sam sa Markom o Crvenoj zvezdi. On kaže da bi bilo lepo da dođem. Javljali su se još neki ljudi i pominjali mogućnost da pređem u Zvezdu. Ali čelnici tog kluba me nisu zvali. Znam i da je Partizan izrazio želju, ali videćemo. Kao što sam rekao, ima još mnogo do januara. Izvagaću sve“.

Euforija posle zlata Orlića na Mundijalitu se stišala. Ipak, postoji mišljenje da su pojedinci iz ergele Veljka Paunovića zaslužili da se nađu na spisku A selekcije.

„Mogu da govorim samo u svoje ime. Lično odgovara mi što u karijeri idem korak po korak. Jeste moj glavni cilj da igram za A reprezentaciju, ali bolje da sam standardan u mladoj, nego samo član seniorske konkurencije. Ima vremena. Za sada nam super ide u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope“.

Mlada reprezentacija Srbije posle tri kola ima tri pobede uz impozantnu gol razliku 12:0.

„Mnogi iz tog tima su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog fudbala. Pobedili smo na Novom Zelandu. Tu su i šampioni Evrope iz Litvanije. Mnogo moćno delujemo. Međutim, još su kvalifikacije u uvodnoj fazi. Protiv Italije ćemo da vidimo kakvi smo“, jasan je Veljković.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.