Micov o Real – Partizan: Kukaju i žale se, ali za sve postoji prvi put

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 10:14

Micov o Real – Partizan: Kukaju i žale se, ali za sve postoji prvi put

Bivši košarkaš Partizana Vladimir Micov ocenio je četvrtfinalnu seriju crno-belih protiv Real Madrida i dao svoju prognozu pete utakmice koja se igra u Španiji.

Košarkaši Partizana u petoj utakmici imaće poslednju priliku da se plasiraj na fajnal-for jer su prokockali prednost od 2:0 koju su doneli iz Madrida.

Sa druge strane Real Madrida, ukoliko bi slavio na petom meču bio prvi klub u istoriji Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji bi se vratio posle uvodna dva poraza i plasirao na fajnal-for.

U Realu sigurno nisu mogli da zamisle da će im Partizan napraviti ono što se desilo. Gledam to i kroz sve što sam prošao u svojoj karijeri, razmišljao sam: 'Okej, 2:0 je za Partizan, to je to', da će se rešiti u Areni. Onda su krenule igrarije i spekulacije da treba Partizan da izgubi treću da bi na Fajnal foru imao ceo tim na raspolaganju za polufinale... Moguće je da je sve to što se provlačilo kroz novine uticalo malo i na psihu i stanje u taboru Partizana“, kaže Micov u razgovoru za Mocartsport.

Bivši košarkaš Armanija objasnio je kako je to igrati protiv Reala.

Da ti kažem, kroz karijeru nikada nisam voleo da igram protiv Reala. Potrefi se da ih dobijemo, a oni su takvi, ne trpe kontakt što sam uvek mrzeo. Kada kreneš da ih udaraš, oni kukaju, žale se sudijama i nerviraju te. To se desilo u prve dve utakmice, Partizan je to znao da izbalansira i zato je dobio. Onda se u trećoj i četvrtoj utakmici desilo potpuno suprotno, jer Real nije imao šta da izgubi. Desila se ona tuča, kazne su izrečene, shvatili su da moraju da hvataju poslednji voz i ako ne pobede – sezona je katastrofa. Probali su sve i uspeli“.

U petom meču za Partizan se na teren vraća Kevin Panter kome je istekla suspenzija od dve utakmice zbog tuče na utamici broj dva.

Značiće. Sada svi možemo da kažemo da je Partizan izgubio dve utakmice kada on nije bio u ekipi, može da bude tako, a i ne mora. Problem za Partizan biće i izostanak Avramovića, to je jedan manje igrač u rotaciji spoljnih igrača, njima ne igra Dek... Crno-belima svaki igrač znači, Real je oslabljen na centarskim pozicijama, pogotovo ako ni Poarje ne bude igrao. Svakako, Real ima tu malu psihološku prednost zbog načina na koji se vratio u seriju. Tamo ima puno iskusnih igrača, koji su igrali velike utakmice, igrali na završnim turnirima i osvajali trofeje“, rekao je Vladimir Micov.

Na kraju je penzionisani košarkaš rekao da bi voleo da se Partizan plasira na fajnal-for, jer su crno-beli svojim igrama to i zaslužili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Realu sigurno nisu mogli da zamisle ono što im se desilo: Micov priželjkuje Partizan na fajnal-foru!

Izvor: 24sedam.rs, 07.Maj.2023

Crno-beli u Madrid ne putuju sa belom zastavom, iako je istorija na strani domaćina

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.