Mega Leks u Nišu osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji!

Izvor: RadioCity.rs, 22.Feb.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega Leks u Nišu osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji!

Tim iz Humske je krenuo žestoko, pa je nošen hukom sa tribina za tri uvodna minuta već stekao značajnih 10:2. Međutim, Mega je ekspresno odgovorila serijom 14:1 i u 6. minutu povela – 16:11. Crno-beli su dosta grešili, a posle atraktivnog zakucavanja Luvavua Mega je povela 21:16 u 9. minutu.
Partizan je u drugoj četvrtini popravio igru i posle trojke Murića u 13. minutu poveo 34:27, pa je trener Mege Milojević bio prinuđen da uzme tajm-aut. Crno-beli su u ovom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << igre održavali od četiri do sedam poena razlike zahvaljujući raspoloženom Muriću. Ipak, tim iz Sremske Mitrovice se nije dao, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 48:46 za crno-bele.
Ekipa trenera Džikića otvorila je drugo poluvreme trojkom Vilsona (51:46). Uz dosta grešaka i promašaja na obe strane, Mega je u 26. minutu izjednačila na 55:55, ali su Vilson polaganjem i Marinković trojkom ponovo odlepili Partizan na „plus pet“ (60:55). Međutim, Jaramaz, Zagorac i ostali nisu ni razmišljali o predaji, pa su minut pre kraja trećeg perioda prišli na 64:63, a onda posle trojke Ivanovića otišli na poslednju pauzu u plusu – 66:64.

Poslednju četvrtinu plejmejker kluba iz Humske Cvetković je otvorio trojkom, a posle par grešaka Mege, Džons je doneo crno-belima 71:66 u 33. minutu. U potpuno otvorenoj završnici, Partizan je imao od dva do pet poena prednosti, sve dok odlični Ivanović četiri i po minuta pre kraja nije ponovo izjednačio – 73:73. Stigao je odgovor Murića pogotkom za tri poena i dvojka Vilijamsa za velikih 78:73 u 37. minutu.

Priključak Megi trojkom vraća Nikolić, a zatim i Kaba zakucavanjem, pa je ponovo bilo egal dva minuta pre kraja (78:78). Luvavu donosi minut pre poslednje sirene prednost Megi (80:78), dok na drugoj strani Vilson promašuje trojku, a Vilijams faulira Luvavua, koji je dva puta siguran sa linije penala za kapitalnih 82:78 Mege 38 sekundi pre kraja. Novu trojku promašio je Milutinović, a Cvetković faulirao Jaramaza, koji pogađa jedno od dva penala na 20 sekundi pre kraja za 83:78.
Plejmejker Partizana Cvetković pogodio je dva slobodna bacanja 11 sekundi pre kraja i smanjio na 83:80. Posle brzog faula crno-belih, Ivanović je promašio dva penala, pa su crno-beli krenuli na trojku za produžetak, ali je sjajni Ivanović blokirao Milutinovićev šut, a onda posle faula i ubacio dva slobodna bacanja za pobedu 85:80 i prvi trofej u istoriji Mega Leksa.

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.