Marko Nikolić za MOZZART Sport: Bilo bi problema da je Drinčić otišao! Škuletiću ništa ne zameram

Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Nikolić za MOZZART Sport: Bilo bi problema da je Drinčić otišao! Škuletiću ništa ne zameram

„Takve borce kao što je Drinčić viša sila uvek nagradi“, kaže trener Partizana i podseća da je prekid postao jedno od jačih oružja crno-belih

Savršeni Partizan! U rezultatskom smislu, naravno. Posle devet kola Superlige, Parni valajk ne samo što vodi trku, nego je jedini tim ovdašnjeg prvenstva koji ima maksimalan učinak, koji je podebljao na Grobarima omiljen način - trijumfom nad večitim rivalom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Tih 1:0 protiv Crvene zvezde najmanje je ubedljiva pobeda crno-belih od početka sezone (identično samo protiv Bežanije u kupu), ali kad se savlada glavni kandidat za titulu onda je sve u Humskoj 1 potaman. Svima, uključujući i trenera Marka Nikolića, koji uverava da ga eho 147. večitog derbija više ne dotiče.

„Sve što sam rekao odmah posle meča mislim i sad. Bili smo bolji tim i zaslužili tri boda. Posebno zbog činjenice da smo početkom drugog poluvremena povezali konce igre i postigli gol koji nas ostavlja na čelu kolone. Već smo se okrenuli utakmici protiv Bešiktaša koja će biti još jedna prilika za promociju kluba, ali i dobar štimung naše publike. Napravili smo pozitvne pomake na tri fronta, sami smo sebi omogućili seriju jakih mečeva, siguran sam da će Grobari to prepoznati i narednih mesec dana uživati zajedno sa nama“ ističe šef stručnog štaba Partizana u razgovoru za MOZZART Sport.

Razlog za zadovoljstvo u rečima Nikolića valja tražiti i u činjenici da je kao trener Partizana u mečevima sa Crvenom zvezdom slavio drugi put uzastopno i opet je za jednog od junaka imao Nikolu Drinčića, vezistu koji je pre samo dva meseca jednom nogom već bio u svlačionici Makabija iz Haife.

Bili bismo u velikom problemu da nas je Drinčić napustio. To je fakat. Jedan je od najvažnijih igrača tima, igrao je tek oporavljen od povrede, a odnos prema treningu i dresu ovog kluba govore kakav je borac. A takve neka viša sila uvek nagradi“.

ŠKULETIĆU NIŠTA NE ZAMERAM, SETITE SE KOLIKO PUTA NAS JE OBRADOVAO

Drinčić je u 77. minutu ispalio projektil u rašlje Rajkovićevog gola, mada deo zasluga za pogodak vredan pobede pripada i Danku Lazoviću, koji je trikom prevario Zvezdinu odbranu i otvorio put Partizanu ka pogotku.

Dosta vremena na treningu posvećujemo prekidima i ako bi se analizirali golovi u dosadašnjem toku sezone sigurno bismo došli do zavidne brojke pogodaka postignutih posle kornera, slobodnih udaraca, skraćenih kornera... I dobro je da imamo širok spektar mogućnosti, zna se unapred plan ko i kad izvodi prekid, mada ima situacija kad se igrači sami na terenu dogovore ili improvizuju. Takav je bio slučaj u subotu“.

Da Drinčić nije pogodio, danas bi glavna tema bio – Petar Škuletić. Jedni ga hvale zbog toga što je radio za ekipu, mučio Zvezdine štopere i ulazio u šanse, a drugi mu broje promašaje. Nikolić ga brani.

„Ne zaboravite da je reč o najboljem strelcu našeg tima i momku koji nam je u dosadašnjem toku sezone donosio veliku radost. Po pravilu prvim golovima na utakmici. Ovoga puta nije uspeo, možda ga je sputala preveilka želja da prvi put u dresu Partizana matira Zvezdinog golmana. Naravno da mu ne zameram, nije ga htelo...“

ĆUTAĆEMO DOK NE PRIMETIMO DA POSTOJI NAMERA DA NAS SUDIJE OŠTETE

Isto tako, utisak je da je projektil Nikole Drinčića ostavio ljudima u Partizanu mogućnost da ovoga puta ne govore o suđenju. Iako je utisak da bi sigurno digli glas protiv arbiitraže Milorada Mažića, pa bi mu – da je ostalo 0:0 – sigurno spočitavali što Aleksandra Kovačevića nije kaznio žutim kartonom kad je rukom povukao za nogu Petra Grbića, što zbog sporne pozicije nije zaustavio akciju Zvezde koja je prethodila šansi Jovića, verovatno tražili i objašnjenje zašto je poništen gol posle kornere... Ovako – ćute.

Kad osetim drastičnu tandenciju protiv mog tima onda ću i da se oglasim. Pazite, ušli smo u mirnu fazu sezone, uživamo u igri i rezultatima i nećemo stavljati primedbe dok ne primetimo da postiji namera da nas oštete. Sve ostalo neka javnost proceni.“

To što se Partizan šepuri sa vrha tabele i dobro gura na oba domaća fronta, a ima privilegiju da igra i na trećem, ne utiče na Marka Nikolića i njegove pitomce da se opuste. Mada im se mora odati priznanje na seriji od 13 vezanih pobeda u Superligi (računajući i završnicu minule sezone) i činjenicu da su očvrsnuli, pa za razliku od letošnjih mečeva kad su primali po dva komada za 20 minuta, sad ostavljaju utisak psihički spremnog tima.

Ništa nije gotovo, nismo prošli ni trećinu prvenstva, a tek nas očekuju teški mečevi. Ono što ne sme da nam se desi je da pomislimo da je ovim trijumfom sve gotovo. Naprotiv, moramo da zadržimo isti motiv, želju i glas kao na dosadašnjih osam mečeva. Tačnije, da sad, kad smo delimično zadovoljili apetite, budemo još gladniji. I da ne hvalimo jedni druge, jer je Partizan klub u kome nema zadovoljstva posle pet dobrih utakmica. Mora i naredna da se dobije“, poručuje Nikolić.

ODLAZE LI PANTIĆ I ŽIVKOVIĆ? NIJE PITANJE ZA MENE...

Izjava Marka Nikolića da bi biserima Partizana, Andrijom Živkovićem i Danilom Pantićem, trebalo upravljati na pravi način, kako od zime ne bi sijali u nekoj inostranoj ligi, kao i da ako se to desi ispada da je Superliga razvojni centar za jača takmičenja, jednu su protumačili kao hrabrost trenera crno-belih, a drugi kao moguću zamerku upravi, koja eventualnom prodajom talentovanih vezista planira da popuni prazninu u kasi.

Mišljenje ne menjam i nema šta da dodam u odnosu izrečeno na konferenciji posle derbija. Uvek kažem ono što mislim“, rekao je Nikolić.

Značili to da Pantić i Živković odlaze u januru? Plašite li se da ćete ih izgubiti?

„To ne znam. Ima ko o tome da razmišlja, nije pitanje za mene“.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.