Maljkovićeva prati mlade snage

Izvor: B92, 14.Jan.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljkovićeva prati mlade snage

Trener košarkašica Partizana Galenike Marina Maljković iskoristila je slobodan dan i posetila međunarodni festival "Rajko Žižić" u mini basketu.

Maljkovićeva se na Beogradskom sajmu družila sa devojčicama i dečacima starosti do deset godina, kojima su njeni saveti bili od velike pomoći.

Na festivalu je učestvovalo 28 ekipa podeljenih u četiri starosne kategorije, a zanimljivo je da su u istoj ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogli da se nađu u dečaci i devojčice. Zabeležen je i rekordan broj takmičarki, zbog čega je Maljkovićeva istakla posebno zadovoljstvo.

Takmičenje je održano na pet terena u Hali 3 Beogradskoj sajma, a igralo se na koševima visine 260 centimetara i sa loptama broj pet.

U toku takmičenja održana je i klinika za trenere „Od minibakseta do košarke“ koja je obavezna za sve trenere koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasketa i predstavlja uslov za dobijanje licence.

Međunarodni minibasket festival “Rajko Žižić” ove godine je održan po 13. put u znak sećanja na bivšeg reprezentativca Jugoslavije koji je preminuo 2003. godine.

Maljkovićeva ove sezone sa ‘crno-belim’ devojkama ne zna za poraz u regionalnoj MŽRKL ligi, a u subotu su njene izabranice slavile protiv Celja sa 54. razlike. Naredni meč aktuelne šampionke Srbije čeka sledećeg vikenda protiv ekipe Radivoj Korać na gostovanju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marina Maljković prati mlade snage

Izvor: Press, 14.Jan.2013

Maljkovićeva se na Beogradskom sajmu družila sa devojčicama i dečacima starosti do deset godina, kojima su njeni saveti bili od velike pomoći.. Na festivalu je učestvovalo 28 ekipa podeljenih u četiri starosne kategorije, a zanimljivo je da su u istoj ekipi mogli da se nađu u dečaci i devojčice....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.