Lutovac: Mišić me je stalno upozoravao da nešto nije u redu

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 14:55

Lutovac: Mišić me je stalno upozoravao da nešto nije u redu

Za najmaleroznijeg fudbalera Partizana iz aktuelnog sastava može se proglasiti Aleksandar Lutovac.

Desno krilo je po dolasku u Humsku prekomandovano na desnog beka i viđen kao zamena za Nemanju Miletića.

Međutim, od priprema u Turskoj krenuo je niz pehova sa povredama, zbog kojih je Lutovac propustio gotovo čitavu polusezonu.

Stradala je zadnja loža u pripremnom meču protiv Krakovije 23. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << januara.

"Desio mi se taj peh, nikako da se oporavim od zimskih priprema. Hvala Bogu, sada je to iza mene i mogu da dam doprinos timu. Jesam sada malo više obazriv. Plan u prvih sedam dana želim da se istestiram, jer svaka povreda ostavlja traga na igraču, pogotovo jer smo imali i tu pandemiju", izjavio je Lutovac za klupsku televiziju.

Šta se konkretno desilo sa zadnjom ložom?

"Mislim da se ta ruptura koju sam imao od januara sanirala, ali virusi i manjak treninga je dovelo do toga da se mišići opuste i da ne budu dovoljno jaki da izdrže moju želju da se što pre vratim. Konstantno me je mišić upozoravao da nije dobro, da moram da ojačam nogu i radio sam na tome mesec dana", rekao je Lutovac.

Jedan od dvojice igrača koji su imali simptome koronavirusa i zbog kojih ekipa nije otišla na Zlatibor je Aleksandar Šćekić.

On je u nedelju počeo sa radom, najpre van ekipe, a potom joj se priključio.

"Individualno sam radio tri dana, a juče sam se priključio ekipi. U početku mi je par dana padalo teže jer sam bio bolestan, ali sada je sve u redu. Polako počinju upale i zamor", rekao je Šćekić.

Uroš Vitas je podsetio na prioritete u predstojećoj sezoni.

"Kao što ste videli, radi se jako, spremamo se za narednu sezonu. Mogli ste da čujete na prvom okupljanju, prioriteti su jasni, titula je u prvom planu i sve je podređeno tome".

Štoper crno-belih ističe da nije problem to što je ekipa ostala u "Zemunelu" umesto što je otišla na Zlatibor.

"Imamo fantastične uslove za rad, ništa se nije promenilo. Pripremamo se maksimalno i fokusirani smo. Meni lično i većini momaka više odgovara da ostanemo ovde, imamo svoj mir. Siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni za novu sezonu", podvukao je Vitas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LUTOVAC PROGOVORIO O POVREDI: Mišić me je stalno upozoravao da nešto nije u redu! Uroš Vitas: Ne žalimo zbog Zlatibora!

Izvor: Kurir, 08.Jul.2020

Ulogu najmaleroznijeg fudbaler crno-belih tekuće sezone definitivno može, bez i malo razmišljanja, preuzeti Aleksandar Lutovac. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.