LUTOVAC PROGOVORIO O POVREDI: Mišić me je stalno upozoravao da nešto nije u redu! Uroš Vitas: Ne žalimo zbog Zlatibora!
Foto: Starsport©

izjave

LUTOVAC PROGOVORIO O POVREDI: Mišić me je stalno upozoravao da nešto nije u redu! Uroš Vitas: Ne žalimo zbog Zlatibora!

Fudbal -

Ulogu najmaleroznijeg fudbaler crno-belih tekuće sezone definitivno može, bez i malo razmišljanja, preuzeti Aleksandar Lutovac.

Desno krilo je po dolasku u Humsku prekomandovan na desnog beka i viđen kao zamena za Nemanju Miletića koji je bio blizu odlaska. Međutim, od priprema u Turskoj krenuo je niz pehova sa povredama, zbog kojih je Lutovac propustio gotovo čitavu polusezonu.

Stradala je zadnja loža u pripremnom meču u Antaliji protiv Krakovije 23. januara.

"Desio mi se taj peh, nikako da se oporavim od zimskih priprema. Hvala Bogu, sada je to iza mene i mogu da dam doprinos timu. Jesam sada malo više obazriv. Plan u prvih sedam dana želim da se istestiram, jer svaka povreda ostavlja traga na igraču, pogotovo jer smo imali i tu pandemiju", izjavio je Lutovac za klupsku televiziju.

foto: Starsport©

Šta se konkretno desilo sa zadnjom ložom?

"Mislim da se ta ruptura koju sam imao od januara sanirala, ali virusi i manjak treninga je dovelo do toga da se mišići opuste i da ne budu dovoljno jaki da izdrže moju želju da se što pre vratim. Konstantno me je mišić upozoravao da nije dobro, da moram da ojačam nogu i radio sam na tome mesec dana", rekao je Lutovac.

Jedan od dvojice koji su bili pozitivni na testu za Covid 19 bio je Aleksandar Šćekić koji je za klupsku televiziju ispričao kako je radio ovih dana.

"Individualno sam radio tri dana, a juče sam se priključio ekipi. U početku mi je par dana padalo teže jer sam bio bolestan, ali sada je sve u redu. Polako počinju upale i zamor", rekao je Šćekić.

Skorašnje pojačanje crno-belih Uroš Vitas podsetio je na prioritete u predstojećoj sezoni.

"Kao što ste videli, radi se jako, spremamo se za narednu sezonu. Mogli ste da čujete na prvom okupljanju, prioriteti su jasni, titula je u prvom planu i sve je podređeno tome".

Štoper crno-belih ističe da nije problem to što je ekipa ostala u "Zemunelu".

"Imamo fantastične uslove za rad, ništa se nije promenilo. Pripremamo se maksimalno i fokusirani smo. Meni lično i većini momaka više odgovara da ostanemo ovde, imamo svoj mir. Siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni za novu sezonu", podvukao je Vitas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track