Lisabon, vetar oduvao derbi!

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisabon, vetar oduvao derbi!

Odložen derbi između Benfike i Sportinga zbog strahovitog vetra. Triler završnica u finalu Kupa kralja. Prvi čovek Dinama Zdravko Mamić pregovora sa Barselonom o prodaji Alena Halilovića. Partizan bolji od Sarajeva. Srpski rvači Efenijev i Dukić ostvarili sjajne rezultate na "gran-priju" u Parizu. Italijani prvaci Evrope u futsalu. Gurović o uvredama sa tribina: Nek vređaju mene a ne porodicu. Juta iznenadila nemoćni Majami. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primiće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << finaliste KRK i rukovodstvo KSS-a.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

20.45 - Strahovit vetar u Lisabonu, koji je nosio reklame i staklo po terenu, odložio je veliki gradski derbi između Benfike i Sportinga.

20.25 - E to je završnica za infarkt! Real je osvojio Kup kralja pobedom nad Barselonom 77:76. Na minut i deset sekundi pre kraja bilo je 73:66 za Real. Ništa nije mirisalo na triler završnicu. Ipak, 8,8 sekundi pre kraja, Barselona je vodila 76:75! A onda je Sehio Ljulj pogodio trojku 0,1 sekund pre kraja, i doneo Realu trofej!

19.15 - Šalke je savladao na svom terenu Hanover sa 2:0. Golove su postigli Džeferson Farfan i Maks Mejer. U Španiji, Valjadolid i Elče su odigrali nerešeno 2:2. Koro i Del Moral su doveli Elče u vođstvo, ali je Osorio sa dva gola osvojio bod za Valjadolid.

18.55 - Iako su gubili na poluvremenu od Fulama, Mančester junajted je na kraju došao do boda. A da je bilo malo više sreće, "đavoli" bi osvojili ceo plen. Sidvel je doveo Fulam u vođstvo u 19. minutu. Međutim, Mančester je preokrenuo rezultat golovima van Persija i Kerika u 78, odnosno 80. minutu. Ipak, Fulam je u nadoknadi vremena došao do boda preko Darena Benta.

17.50 - Na poluvremenu na Old Trafordu, Fulam potpuno neočekivano vodi golom Stiva Sidvela.

17.25 - Ekipa Štutgarta poražena je od Augyburga sa 4:1 na svom terenu. Jedan gol Milika i dva gola Hana su donele lepu prednost gostima, Rauh je smanjio rezultat u 62. minutu ali je Verner dva minuta kasnije postavio konačan rezultat. Štutgart je igrao od 53. minuta sa igračem manje, jer je isključen Vedad Ibišević.

17.15 - U derbiju Serije A, fudbaleri Rome i Lacija odigrali su na "Olimpiku" 0:0. Utakmica nije obilovala mnogim uzbuđenjima, pa je podela bodova najrealniji ishod ovog meča. Juventus nije uspeo da sačuva dva gola prednosti protiv Verone u gostima do kojih je stigao preko Karlosa Teveza. U nastavku meča izjednačio je Luka Toni, a bod ekipi Verone doneo je Gomez Taleb u finišu utakmice. Sampdorija je nastavila sa dobrim rezultatima pobedom nad Kaljarijem, a jedini gol je delo Danijelea Gastadela. Bolonja je savladala Torino sa 2:1 u gostima, a Đenova je bila bolja od Livorna sa 1:0. Na meču između Parme i Katanije nije bilo golova.

17.00 - Defanzivac Bajerna Holger Badštuber vratio se treninzima posle 14 meseci pauze i četiri operacije kolena. "Neverovatan je osećaj da hodate po terenu prvi put posle sedam meseci", rekao je Badštuber posle 15-minutnog trkačkog treninga. Badštuber je pokidao ligamente kolena u decembru 2012. godine, a nakon operacije, u periodu oporavka, obnovio je povredu, pa je povratak odložen za godinu dana. Badštuberu još nisu potvrdili kada će se vratiti u tim, a očekuje se da on ne zaigra do kraja sezone. Fudbaler Bajerna, koji je poslednji put igrao u oktobru 2012. u remiju Nemačke protiv Švedske od 4:4, bio je deo tima "pancera" koji su igrali u polufinalu Mundijala 2010. godine i prvenstva Evrope 2012. godine. 

16.45 - Robin van Persi pokazuje da nije talentovan samo za fudbal. Njegova veština u stonom tenisu možda nagoveštava i njegovo buduće zanimanje...   

16.40 - Lion je slavio na gostovanju Nantu 2:1 u meču 24. kola Lige 1, a poraz domaćeg tima ublažio je Filip Đorđević u 84. minutu. Ipak, srpski napadač je u naredna dva minuta uspeo da zaradi dva žuta kartona, zbog čega je napustio igru. Đorđević je dobio žuti karton zbog faula, a onda je iznerviran bacio loptu, što mu je donelo i drugi žuti karton. Lion je poveo pogotkom Lakazetea u 40. minutu, a prednost je uvećao Gomis u 76, sa bele tačke.

16.33 - Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Everton sa 1:0 (0:0) u pretposlednjem meču 25. kola Premijer lige. Jedini strelac bio je Emanuel Adebajor u 65. minutu, kada je pobegao odbrani "karamela" posle asistencije Kajla Vokera. Ovom pobedom su "Sparsi" prestigli Everton na petom mestu na tabeli Premijer lige, a imaju samo tri boda manje od četvrtoplasiranog Liverpula i mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

16.25 - Teniska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale FED kupa, pošto je u Bratislavi povela protiv Slovačke sa 3:0. Treći poen Nemačkoj donela je Andželik Kerber, koja je pobedila Dominiku Cibulkovu sa 2:0 (6:3, 7:5). Selekcija Nemačke je juče, posle prvog dana, povela sa 2:0, posle pobeda Kerber nad Danijelom Hantuhovom (7:6, 6:1) i Andree Petković nad Cibulkovom (2:6, 7:6, 6:2). Nemačka će u polufinalu igrati protiv Australije, u aprilu. Australija je u Hobartu pobedila Rusiju sa 4:0.

16.05 - Napadač Borusije iz Dortmunda Marko Rojs pauziraće dve nedelje zbog povrede butnog mišića, koju je zadobio u subotu u pobedi protiv Verdera u Kupu Nemačke od 5:1. Pored Rojsa, u meču protiv Verdera povredio se i Sven Bender. Obojica igrača će tako propustiti meč Kupa Nemačke protiv Ajntrahta u utorak, dok će Bender možda biti spreman za vikend. Očekuje se da se Rojs vrati na utakmici protiv Hamburga 22. februara.

15.48 - Košarkaši Budućnosti osvojili su Kup Crne Gore pobedivši u finalu u Sutjesku 83:57, čime su se revanširali Nikšićanima za poraz u prošlogodišnjem finalu. Za najkorisnijeg igrača proglašen je plejmejker Podgoričana Nikola Ivanović koji je u finalu postigao 21 poen, a uz to dodao pet asistencija za indeks korisnosti 28. U ekipi Sutjeske istakao se Radoje Vujošević koji je postigao 20 poena svoje ekipe.

15.13 - Fudbaleri Partizana pobedili su na pripremama u turskoj Antaliji ekipu Sarajeva sa 1:0 (0:0). Jedini gol na meču postigao je Nikola Ninković u 81. minutu, kada je posle jedne kontre iskoristio asistenciju Andrije Živkovića. Ovo je bio prvi meč Partizana i Sarajeva posle 13 godina, kada su crno-beli pobedili sa 4:2 na prijateljskom turniru u Tuzli. Partizan je ostvario četvrtu pobedu na pripremama u Turskoj, a zabeležili su i jedan poraz.

15.01 - Fudbaleri Osasune pobedili su na svom terenu Hetafe sa 2:0, u utakmici 23. kola španskog prvenstva. Golove su postigli Oriol Rijera u šestom i Roberto Tores Morales u 88. minutu utakmice. Osasuna je posle sedme prvenstvene pobede na pet bodova "pobegla" od ekipa koje se nalaze u opasnoj zoni, pa sada ima 25 bodova na 13. mestu. Toliko ima i Hetafe na 12. mestu.

14.49 - Mamić sprema novu bombu - Halilovića prodaje Barsi! Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić potvrdio je interesovanje Barselone za njegovog mladog igrača Alena Halilovića. On kaže da su katalonci poslali ponudi za 17-ogodišnjeg fudbalera ali da je ona odbijena. Međutim, pregovori nisu prekinuti."Dobili smo ponudu Barselone za Halilovića poslednjeg dana priprema u Beleku, ali ona nije prihvaćena jer ni Dinamo, ni porodica Halilović nisu bili zadovoljni ponuđenim uslovima. Međutim, priča tu nije stala. Barselona nas pritiska da se transfer realizuje", rekao je Mamić. On dodaje da bi voleo da Halilović ostane u Dinamo još bar tri godine, ali nije siguran da će uspeti da zadrži svoju mladu zvezdu. "Trebalo je da dođu na nove pregovore već prvi dan nakon našeg povratka iz Beleka. Videćemo kada će se priča nastaviti. Iskreno, ja bih hteo da Halilović u Dinamu ostane još tri godine, ali...", nije uveren da će mu se želja ostvariti Mamić. 

14.14 - Pobednik Ol-star takmičenja u zakucavanju iz 2011. godine Blejk Grifin izjavio je da u budućnosti neće učestvovati na tom događaju. Krilni centar Los Anđeles Klipersa rekao je da je učestvovanje na takmičenju 2011. bilo sjajno iskustvo, ali da ga nadalje možemo očekivati samo na Ol-star meču. "Meni Ol-star vikend služi da se odmorim. Sam Ol-star meč vam oduzme ceo petak, tako da vikend želim da iskoristim da se opustim i provedem vreme sa prijateljima i porodicom", naglasio je Grifin. Krilnom igraču će ovo biti četvrto pojavljivanje na Ol-staru a do sada je učestvovao na meču novih zvezda, takmičenju u zakucavanju i na samom Ol-star meču. Krilni centar Klipersa ove sezone prosečno beleži skoro dabl-dabl po utakmici 23.9 poenai 9.8 skokova a uz to dodaje i 3.5 asistencija. Ol-star vikend će se održati od 14. do 16. februara u Nju Orleansu.

13.30 - Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović rekao je da je zadovoljan pobedom nad Koprom u prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji, ali istakao da je najbitnije da se ekipa uigra za drugi deo sezone u Superligi. "Odgovara mi da posle pauze odigram što više utakmica i polako da ulazim u ritam. Utakmica protiv Kopra bila je najjača do sada, dobro smo ušli u nju i na vreme postizali golove. Kasnije smo pali, pre svega u finišu prvog poluvremena, ali možemo da budemo zadovoljni rezultatom i ovom pobedom. Najbitnije je da se uigravamo i spremimo za početak prolećnog dela sezone", rekao je Lazović za zvanični sajt crveno-belih. Lazović je prvi deo sezone u Superligi propustio zbog povrede kolena, ali je istakao da je ne ražmišlja mnogo o tome već o narednim mečevima. "Za sada je sve super, ne razmišljam uopšte o povredi, to je iza mene. Mislim da ću u narednim utakmicama pokazivati sve bolje partije", zaključio je Lazović.

12.55 - Osim što nije imao sreće na terenu Enfilda (Liverpul - Arsenal 5:1), trener "tobdžija" Arsen Venger loš dan zaokružio je padom na aerodromu u Liverpulu. Baš "crna subota " za francuskog stručnjaka...

12.16 - Srpski teniser Peđa Krstin koji je u kvalifikacijama ATP turnira u Zagrebu prošle nedelje senzacionalno eliminisao Kipranina Markosa Bagdatisa ocenio je da će mu ta pobeda biti veliki podstrek za nastavak karijere. "Osećaj je bio zaista sjajan. Prvi put sam se našao na jednom ATP turniru i vrlo sam zadovoljan kako je to izgledalo. Žao mi je što sam se zaustavio već u prvom kolu, ali to će mi samo biti motivacija za dalji rad", rekao je Krstin, koga je u prvom kolu u Zagrenu zaustavio zemljak Dušan Lajović.

11.00 - Iako u polufinalu nije igrao protiv Partizana već protiv Mega Vizure, trener FMP Železnika Milan Gurović našao se na meti nekoliko navijača tokom polufinalnog meča Kupa Radivoja Koraća. Bivši proslavljeni reprezentativac trpeo je uvrede sa tribina, u jednom trenutku nije mogao da izdrži, došlo je do svađe sa provokatorima, da bi se čak umešali stručni štab, obezbeđenje i policija kako bi se strasti smirile a provokatori izabčeni iz hale. "Imam debele živce, ali nisam ni ja od kamena i ne mogu da se suzdržim kad mi neko vređa porodicu. To ne mogu da istrpim. Ali, nije to pitanje za mene. Država bi trebala da se pozabavi time, međutim, ne znam da li može da izađe na kraj sa tim. Ne bih to više komentarisao", rekao je Gurović.

10.16 - Futsal reprezentacija Italije trijumfovala je u finalu Evropskog prvenstva u Belgiji, pobedivši Rusiju sa 3:1. "Azuri" su se drugi put u istoriji dokopali pobedničkog trona na Evropskom prvenstvu u futsalu. U finalnom meču u Antverpenu savladana je Rusija rezultatom 3:1, a kuriozitet je da su sva četiri gola na utakmici postigli naturalizovani Brazilci. Strelci za novog evropskog šampiona bili su Gabrijel Lima, Danijel Djason i Muriljo Fereira, dok je jedini pogodak za Rusiju postigao Eder Lima. Rusi su pretrpeli poraz i u četvrtom finalu Starog kontinenta, dok je Italija prethodno titulu šampiona Evrope osvojila davne 1999. godine.

09.47 - U nastavku američke NBA lige (NBA) odigrano je sedam utakmica a iznenađenje večeri priredila je Juta koja je savladala aktuelnog šampiona, ekipu Majamija sa 94:89. U preostalim mečevima postignuti su ovi rezultati: Šarlot - San Antonio 100:104. Atlanta - Memfis 76:79, Detroit - Denver 126:109, Minesota - Portland 110:117. Milvoki - Hjuston 95:101 i Finiks - Golden Stejt 122:109. 

09.16 - Na međunarodnom "Golden Gran Pri" turniru u Parizu, veliki uspeh naših rvača slobodnim stilom. Zaur Efendijev je osvojio zlatnu medalju, a Dragutin Dukić bronzu, inače obojica su članovi beogradskog Radničkog. 

08.50 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sa potpredsednikom Košarkaškog saveza Srbije Dejanom Tomaševićem, bivšim trenerima i igračima reprezentacije, kao i predstavnicima ekipa učesnica finala Kupa Radivoja Koraća. Sastanak će se održati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike u 12.30. Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počeo je u četvrtak, a meč za trofej igra se večeras od 20.30 u beogradskoj hali Pionir. Trofej u ovom takmičenju brani ekipa Crvene zvezde a u finalu će igrati sa Mega Vizurom.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lisabon, vetar oduvao derbi!

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 01:30

Odložen derbi između Benfike i Sportinga zbog strahovitog vetra. Triler završnica u finalu Kupa kralja. Prvi čovek Dinama Zdravko Mamić pregovora sa Barselonom o prodaji Alena Halilovića. Partizan bolji od Sarajeva. Srpski rvači Efenijev i Dukić ostvarili sjajne rezultate na "gran-priju" u Parizu....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.