Leonardo u 89. minutu srušio Zvezdu!

Izvor: B92, 17.Sep.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leonardo u 89. minutu srušio Zvezdu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 (0:0) u 152. ’večitom derbiju’ u okviru devetog kola Superlige Srbije.

Crno-beli su bili bolji i do zasluženog trijumfa došli su u 89. minutu – Ilić je podigao loptu, Đurđić ju je glavom spustio, a Leonardo je efektnim volejom poslao iza leđa nemoćnog Manojlovića.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tako naneo crveno-belima prvi prvenstveni poraz i smanjio je zaostatak na -6. Ukoliko Vojvodina savlada Borac, preuzeće prvo mesto od Zvezde.

U prvom poluvremenu igrali se borbeno, na momente dosadno, ali bilo je i šansi – iako je Zvezda imala veći posed lopte (57%-43%), bolje prilike stvorio je Partizan. Najizglednija je bila Đurđevićeva u 27. minutu, posle uigrane akcije i dodavanja Leonarda šutirao je pored gola.

Pokušao je još jednom Đurđević, i Leonardov udarac iz slobodnog udarca završio je pored gola, a na drugoj strani jedini je Srnić ozbiljnije pokušao – njegov lukav udarac u 29. minutu odbranio je Kljajić.

Taj Srnićev udarac ostao je i jedina prilika za Zvezdu sve do samog finiša meča, mada se u drugom poluvremenu igralo u bržem ritmu na obe strane. Ipak, Partizan je bio bolji, dok su crveno-beli u napadu imali samo indisponiranog Vijeiru, do 70. minuta kada ga je zamenio Plavšić.

U međuvremenu je Partizan bio konkretniji, u 59. minutu Đurđević je pogodio prečku posle ubacivanja Stevanovića, a bilo je i još nekoliko polušansi. Trener Zvezde Miodrag Božović išao je na bod, uveo je i Anđelkovića umesto Srnića, ali na kraju su crno-beli na već opisani način stigli do vođstva.

U drugom minutu nadoknade crveno-beli su mogli da izjednače – Kanga je dodao do Ruisa, koji je obišao Kljajića, ali je preslabo šutirao, pa je Milinković pokupio loptu.

Dva minuta kasnije sudija Milorad Mažić odsvirao je kraj i slavlje crno-belih moglo je da počne. To je 45. pobeda Partizana u derbijima, isto toliko puta bilo je i nerešeno, dok je Zvezda slavila 62 puta.

94. min. KRAJ! Pobeda Partizana!

92. min. Šansa za Zvezdu! Kontra Zvezde, Kanga je dodao do Ruisa, koji je obišao Kljajića, ali je preslabo šutirao, pa je Milinković pokupio loptu.

89. min. GOL! Partizan vodi! Bili su bolji crno-beli i to su krunisali na minut do kraja – Ilić je podigao loptu, Đurđić ju je glavom spustio, a Leonardo je efektnim volejom poslao iza leđa nemoćnog Manojlovića.

80. min. Le Talek je oborio Leonada na ivici kaznenog prostora iskosa sa leve strane, ali je Brazilac pogodio živi zid.

75. min. Imala je Zvezda jedan solidan napad, ali ponovo je Partizan u šansi i ponovo Đurđević šutira, ovoga puta prilično neprecizno. Odmah posle toga uhvatili su ga grčevi, pa ga je zamenio Saša Ilić.

67. min. Partizan je bolji i pritiska, a posle kornera Stevanovića lopta je pala u peterac, ali rezervista Đurđić loše je zahvatio loptu nepun minut pošto je zamenio Božinova.

59. min. Šansa za Partizan! Odličan centaršut Stevanovića sa desne strane, Đurđević je pobegao čuvaru i šutirao glavom, ali je lopta završila na prečki.

54. min. Dobra kontra Zvezde, Ruiz je oklevao, ali je na kraju dobro pronašao Srnića, koji je ipak bio u ofsajdu za koji centimetar.

52. min. Odličan prodor Ristića po levoj strani, ali je Vijeira očajno zahvatio loptu posle njegovog dodavanja.

50. min. Šut Kange koji Kljajić hvata bez problema, a prethodno je Partizan imao opasno ubacivanje. Nešto jači ritam.

46. min. Prva izmena već na poluvremenu, Nikolić je izveo Mihajlovića, a uveo Alena Stevanovića.

45+1 min. Posle perioda u kojem je Partizan bio nešto bolji, Zvezda je zapretila u završnici, ali je Kljajić uhvatio loptu posle šuta Petkovića.

29. min. Dobro dodavanje Kange, Srnić je odlično primio loptu i lukavo pokušao, ali je golman Kljajić bio oprezan i poslao je loptu u korner.

27. min. Šansa za Partizan! Đurđević je iznudio faul na oko 35 metara od gola, usledila je uigrana akcija, Leonardo je dodao za Đurđevića, koji iskosa sa desne strane sa sedam-osam metara šalje loptu pored gola.

25. min. Veoma dobar udarac Đurđevića iskosa sa desne strane, ali lopta je završila pored desne stative gola Manojlovića. Time je prekinut period od desetak minuta tokom kojih se igralo više na polovini Partizana, ali bez ikakvog sadržaja.

15. min. Dva kornera za Zvezdu u kratkom razmaku, ali posle njih se ništa nije dogodilo.

10. min. Na samoj ivici kaznenog prostora Ristić je oborio Jevtovića posle velikog kiksa Poletanovića, a Leonardo je pogodio spoljni deo mreže.

5. min. Vulićević centrira sa desne strane, ali lopta je izbijena. Za sada bez prilika, ali igra se žustro.

Meč je malo kasnio zbog dima uzrokovanog bakljama, a počelo je borbeno, klizećim startovima na obe strane.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.