LŠ: Partizan traži put kroz pakao Karaiskakija

Izvor: Press, 02.Avg.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Partizan traži put kroz pakao Karaiskakija

Beogradski Partizan od 20.45 gostuje Olimpijakosu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Foto:b92.net
Srpski šampion poražen je pre osam dana u Beogradu 3:1, pa ga čeka izuzetno težak posao u paklenoj atmosferi rasprodanog Karaiskakija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Domaći navijači su uvertiru napravili na prvom treningu crno-belih u Pireju, kada je oko pedeset navijača crveno-belih, okupljenih oko najekstremnije grupe 'Gate 7', vređalo ekspediciju gostiju.

Ipak, trener Partizana Miroslav Đukić veruje u čudo i mogućnost da njegova ekipa nadoknadi i prestigne minus iz prvog susreta, bez pomoći najboljeg igrača Leonarda da Silve koji je sve bliži odlasku iz Humske.

"Partizan je u istoriji pravio mnoga čuda, ako verujete u njih ona su moguća. Treba sanjati da bi se čuda desila. Moramo da stavimo do znanja da želimo samo pobedu, iako je ispred nas ozbiljan rival. Opterećenje je na njima, dok mi želimo da napravimo pozitivan rezultat. Hoćemo da pobedimo i pokažemo da možemo ravnopravno da igramo sa njima", rekao je Đukić.

Slično svom šefu razmišljaju i njegovi igrači, koji ističu da su "pokazali da mogu da igraju sa Olimpijakosom".

Getty Images




 
   
   
   
"Nismo otišli u Atinu sa belom zastavom. Moramo mnogo bolje da igramo jer želimo pozitivan rezultat. Jedini smo koji verujemo u čuda i ne želimo da se predamo, već da se borimo", rekao je defanzivac crno-belih Bojan Ostojić.

S druge strane, šef struke domaćih Besnik Hasi kaže da će njegova ekipa ići na novi trijumf, ali istovremeno ističući da rani gol rivala može da stvori paniku kod igrača.

"Sve vrlo lako može da krene u pogrešnom smeru – kako smo mi pobedili 3:1, tako i Partizan može u drugoj utakmici. Ne bismo smeli da primimo gol u uvodnim minutima jer onda može da dođe do panike u našim redovima. Ulazimo u meč kao da je rezultat 0:0, ali svakako da nećemo igrati defanzivno. Oni imaju 90 minuta da pokušaju da dođu do rezultata koji im odgovara, a pritisak će biti na našoj strani. Ipak, očekujem da ćemo nošeni podrškom naših sjajnih navijača ponovo pobediti", kaže Hasi.

Atmosferu pred duel visokog rizika dodatno je podigao potpredsednik šampiona Grčke izjavom u kojoj je atmosferu sa meča u Beogradu uporedio sa džunglom, pozvavši navijače da se ne svete zbog svega što se događalo na prvom susretu, kada su igrači gostiju gađani upaljačima, sitnim novcem i flašama, ali i topovskim udarom.

Domaćin očekuje pun stadion i ogromnu podršku sa tribina, a na crno-belima je da pokušaju da naprave jedan od najvećih preokreta i podviga u klupskoj istoriji, u suprotnom – moraće da igraju dvomeč za plasman u Ligu Evrope.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.