LŠ: Medvedi iskoristili greške crno-belih

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2012, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Medvedi iskoristili greške crno-belih

Čehovski Medvedi – Partizan 38:31 (21:16)
ČehovDvorana: Olimpijski centar. Gledalaca: 1.000. Sudije: Leanderson i Lindros (Finska). Sedmerci: Čehovski Medvedi 4 (4), Partizan 4 (4). Isključenja: Čehovski Medvedi 8, Partizan 8 minuta.
ČEHOVSKI MEDVEDI: Grams (2 odbrane), Filipov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Aslanjan, Kovaljov 8 (4), Jevdokimov, Černoivanov, Šeljmenko 2, Štol (7 odbrana), Harbok 7, Rastvorcev 4, Derevenj, Šiškarjov, Čipurin 8, Kokšarov 2, Dibirov 5, Žitnjikov 2.
PARTIZAN: Vasić (3 odbrane), V. Ilić, Mešter, Pavlović 1, Maksić 13 (4), Žujović 1, M. Radovanović (9 odbrana), Kajganić 2, Radivojević, N. Ilić 8, A. Radovanović, Kostadinović, Ivošević, Mitrović 6, Marsenić 1.
Igrač utakmice: Mihail Čipurin (Čehovski Medvedi)
Semafor: 4:1 (6), 5:4 (8), 9:6 (14), 11:10 (18), 16:11 (22), 24:20 (38), 24:23 (40), 26:23 (42), 27:26 (45), 28:27 (47), 32:27 (51), 36:28 (56).
To što nisu iznenadili renomiranog rivala na njegovom bunjištu igrači Partizana mogu da krive jedino sebe.
Svi argumenti, od teške artiljerije (Rastvorcev, Harbok, Čiputrin) do lake (Dibirov, Kovaljov), iskustva, uigranosti i šta sve ne bi moglo da se pripiše Čehovskim Medvedima, crno-beli mogu da žale samo zbog sopstvenih grešaka. Od igre sa igračem više će ih još podugo glava boleti. Imali su kao na tacni nekoliko puta priliku da zadaju strahovit udarac protivniku i sve to između 40. i 47. minuta meča.
Prvo je Uroš Mitrović doveo Partizan na 24:23, ali se tada Kovaljov pobrinuo da Mede vrati na gol prednosti, potom zahvaljujući masivnom Čipurinu na crti, preko sedmerca vratio svoj tim u život.
Najveća prilika da se protivnik obori na kolena tek je usledila, prvo isključenje to tada odličnog Harboka zbog faula nad Mitrovićem, ubrzo i Rastvorceva jer nije valjano ostavio loptu posle greške njegovog tima.
Partizan je bio na gol zaostatka, a onda su usledila dva probijanja, Mitrovića, pa Ilića. Na 27:26, Šeljmenko je pogodio Radovanovića, , ponovo greška Partizana. U trenucima kada je ulazio i poslednji isključeni igrač ruskog tima Čipurin je pogodio za 28:26.
Bili su tio prelomni trenuci utakmice, crno-beli kao da su više mislili o propuštenim prilikama, Žitnjikov je lako prošao između Kajganića i Mitrovića, potom Marsenić sam u kontri nije pogodio gol Gramsa.
Pokušao je na 31:27 Brković tajm autom da preseče nalet rivala, usledio je šut Ilića, Dibirov seče loptu Žujoviću
Rusi nisu uopšte blistali, naprotiv, igra spora i dosadna. Iskoristili su puleni Vladimira Maksimova greške protivnika, dobro prvo poluvreme i nezaustavljive šuteve iz koraka Harboka, uvek dobro postavljenog Čipurina, i posle tri početna promašaja čigrastog i preciznog Dibirova (stalno je disao za vrat Mitroviću).
Na drugoj strani kapiten Maksić, najstariji na terenu i najprecizniji, vešto je koristio sporost Černoivanova i pogađao. Ako nisu koristili brojčanu prednost na terenu crno-beli su se sasvim dobro snalazili sa igračem manje.
U svakom slučaju ostaju i dalje bez boda u Ligi šampiona, ali uz nadu da u prepunom Čairu uz ispravljene greške mogu zaista da se dokopaju nekog.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.