LEGENDE PARTIZANA SU MI GOVORILE DA SE VRATIM U ČAČAK: Ja sam izvadio novac i kupio...

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 18:25

LEGENDE PARTIZANA SU MI GOVORILE DA SE VRATIM U ČAČAK: Ja sam izvadio novac i kupio...

Otvoreno je razgovarao o razlozima dolaska u Partizan.

Na Kopaoniku se održava Biznis forum, gde su se tokom jednog panela među gostima našli i Ostoja Mijailović i Nebojša Čović, dva predsednika trenutno dva najveća košarkaška kluba u Srbiji - Partizana i Crvene zvezde.

Ostoja Mijailović je otvorio svoj razgovor o preuzimanju Partizana, odnosno, otkrio je zbog čega je on došao u klub.

- Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolje, verovatno ne bih nikada ni ušao u to. Dug Partizana je bio 10 miliona evra, a budžet je bio od dva sponzora i to je bilo 1.300.000 evra. Jedna banka koja nam je bila poverilac, blokirala nam je račun zbog 1.500.000 evra. Sve usput smo postavljali. Nadu sam video u prihodu od karata, rekli su da je ukupan prihod od 33.000 evra, da nisu mogli da privole ljude da dođu i gledaju. Igrački kadar nije bio interesantan.

- Kada se podvuče crta, mi smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav Upravni odbor, svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici, ljudi koji su partizanovci.

Onda je Mijailović rekao i ko mu je pomogao u ovome.

- Nije samo to pomoglo ovom projektu, stalna podrška države koja se menjala iz godine u godinu. Ja sam rekao da je država 2017. godine je bila 1.300.000 evra, da smo došli da je četiri puta veća nego tad. S druge strane klub je došao sa nula prihoda... Karte ne poklanjamo, zabranio sam da se karte daju na poklon, 2018. godine su me zvale legende Partizana i da se vratim u Čačak, da Partizan nije moj, ja sam izvadio novac i kupio im kartu. Sada Evroliga, Željko Obradović, Zoran Savić... Kad sam doneo odluku da idemo u Arenu, oni su rekli da hoću da uništim atmosferu, a ne shvataju da ne postoji biznis model u Pioniru.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.