LE: Porto i Braga za trofej

Izvor: S media, 18.Maj.2011, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Porto i Braga za trofej

Fudbaleri Portoa i Brage odigraće večeras u Dablinu finalni meč Lige Evrope, u prvom portugalskom finalu najmasovnijeg takmičenja pod okriljem UEFA.

Porto ulazi u duel kao favorit, ne samo zato što je trofejniji klub, već zbog činjenice da je u Portugaliji dva puta pobeđivao večerašnjeg rivala u prvenstvu, koje je završio na prvom mestu bez poraza.

Braga je takmičenje započela u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ligi šampiona, gde nije uspela da prođe u drugu fazu pored Arsenala i Šahtjora, pa je kao trećeplasirana, ispred Partizana, stekla pravo na nastup u Ligi Evrope.

Sudija Paišao: Nameštao sam za Murinja

Falkao oborio Klinsmanov rekord

Porto dovodi "orla"

Porto je "prethodnicu" Lige Evrope - Kup UEFA, osvojio 2003. godine, a samo godinu dana kasnije i Ligu šampiona, dok Braga od međunarodnih trofeja ima Intertoto kup 2008. godine.

Bilo kako bio, Porto je tim koji je ove sezone ostavio možda i najjači utisak od svih učesnika, te bi bilo veliko iznenađenje da posrne u meču za trofej.

Večerašnji rivali su u nacionalnom šampionatu odigrali do sada 131 meč, u kojima je Porto zabeležio čak 92 pobede i 22 remmija, uz samo 17 pobeda Brage.

U istorijatu međusobnih duela, Porto i Braga su dva puta igrali u finalima, oba puta je u pitanju bio nacionalni Kup, a pobede su pripale klubu sa "Dragao" stadiona.

Utakmica počinje u 20:45.

Foto: AP/Beta
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.