Kleo spektakularan

Izvor: RTS, 05.Sep.2010, 02:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kleo spektakularan

Fenomenalan gol Klea u pobedi Partizana nad Hajdukim iz Kule sa 2:0 (1:0). U crno-belom dresu devitovali Vladimir Stojković i naturalizovani finski fudbaler Mohamed Kamara.

Ovom pobedom Partizan je preuzeo prvo mesto u superligaškom karavanu, jer je osvojio svih devet bodova.

U dresu Partizana večeras su debitovali golman nacionalnog tima Vladimir Stojković i naturalizovani finski fudbaler >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mohamed Kamara, koji su poslednjih dana prelaznog roka pristupili "crno-belima".

Partizan: Stojković Miljković, Krstajić, Stanković, Kizito, Kamara, Smiljanić Babović (Davidov), S. Ilić (Brašanac) Kleo, Ilijev (Šćepović).

Hajduk: Brać Lalević (Pauljević), Radanović, Mrđanin, D. Fejsa Bogić, Maksimović Jovanović, Kasalica (Komazec) Petrović (Marjanović) Živanović.

U pauzi državnog prvenstva, zbog obaveza nacionalnog tima u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo, fudbaleri Partizana su odigrali meč zaostalog kola, pa je trener domaćih Aleksandar Stanojević imao priliku da pruži priliku nekim igračima koji do sada nisu bili u prvom planu.

Partizanova publika imala je tako priliku da upozna nekoliko novajlija, čiji je prelazak u beogradski klub izazvao puno uzbuđenja u domaćoj javnosti. To se, pre svega, odnosi na golmana Stojkovića, bivšeg kapitena Crvene zvezde, koga je publika toplo pozdravila. Na dobar prijem naišao je i finski fudbaler Mohamed Kamara, koji je pokazao da će biti značajno pojačanje.

Ipak, najprijatnije iznenađenje priredili su bekovi Aleksandar Miljković i doskorašnji igrač Vojvodine Nestor Kizito. Igrali su lako, često su se ubacivali na protivničku polovinu i unosili dosta pomenji u gostujuću odbranu. Njihov pristup igri i način kako to rade samo može da ohrabri sve ljubitelje fudbala na domaćoj sceni.

U celini, Partizan, bez reprezentativaca Nemanje Tomića, Marka Jovanovića i Radoslava Petrovića, nije bio toliko ubedljiv kao na prethodnim mečevima. Očito je da je konkurencija u Partizanu sada izuzetno jaka i da će trener Stanojević imati mogućnosti da pravi razne kombinacije.

Partizan je, međutim, na kraju prikazao i malu egzibiciju, mada rezultat nije bio tako ubedljiv.

Večerašnju utakmicu obeležio je Brazilac Kleo remek-delom, retko viđenim golom. On se sam izborio za loptu u kaznenom prostoru gostiju, podigao loptu na grudu, a onda makazicama preko glave, na zaprepašćenje svih na stadionu, postigao sjajan gol.

Hajduk je pokazao dosta borbenosti, ponekad i sportske drskosti da razvija igru na sredini terena. Ali, dalje od toga nije mogao. Kuljani su bili dobro organizovani na svakom delu terena, pa će u nastavku prvenstva verovatno biti mnogo ozbiljniji rival za druge protivnike.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.