Kapiten još godinu dana

Izvor: Politika, 13.Jul.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiten još godinu dana

Saša Ilić (34) produžio ugovor s Partizanom do narednog leta. – Po završetku karijere klupski funkcioner

Saša Ilić (34) predvodiće Partizan bar još godinu dana, pošto je juče ozvaničio nastavak saradnje sa srpskim šampionom do narednog leta. Fudbaler koji je za prvi tim debitovao pre više od 15 godina, sa 578 utakmica drugi je po broju mečeva u crno-belom dresu. Osvojio je osam titula i tri kupa, a sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 212 pogodaka je među najboljim strelcima u istoriji kluba. Osim u Humskoj, igrao je za austrijski Salcburg, turski Galatasaraj i grčku Larisu. Za reprezentaciju je odigrao 37 mečeva i dao četiri gola.

– Ako nastavi ovako da radi i dogodine ćemo se naći na ovom mestu i produžiti ugovor na još jednu godinu. I kada jednog dana odluči da završi igračku karijeru ostaće u klubu. Čeka ga veoma značajna funkcija – istakao je sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković, ne želeći da otkrije o kojoj se ulozi radi.

Kapiten „crno-belih” se zahvalio rukovodstvu kluba na poverenju i dodao:

– Trudiću se da igrama i ponašanjem opravdam poverenje. Nadam se uspešnoj sezoni, da se plasiramo u Ligu šampiona i da osvojimo oba domaća trofeja.

O tome dokle će igrati, Saša Ilić je kazao:

– Imao sam sreću da se nisam često povređivao, pa verovatno zbog toga i ovoliko dugo trajem. Uz to, uvek sam imao i imam i sada sjajan odnos sa svim saigračima, i mlađim i starijim. Nadam se da ću i dalje biti zdrav. Motiva imam. Igraću dokle god budem mogao. Povući ću se kada osetim da to više nije to.

Ljubiša Tumbaković najavljuje nove uspehe Partizana:

– Prezadovoljni smo pripremama i radom na Tari, a naročito drugim delom obavljenim na Pohorju. Očigledan je napredak na planu i organizaciji igre. Momci su veoma kompaktni, fizički odlično spremljeni. Iako poslednji susret baca „senku”, napreduju iz utakmice u utakmicu. Očekujem da to i pokažu u takmičarskim mečevima i da se to vidi već na prvim utakmicama u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sportski direktor „crno-belih” je najavio potpisivanje novog ugovora i sa golmanom Radišom Ilićem i naglasio:

– Prelazni rok za nas još nije završen. Nadam se da će biti još prinova.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 14.07.2012
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.