Kako je Partizan ukrotio Zvezdu?

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2020, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Partizan ''ukrotio'' Zvezdu?

Stručni štab Partizana je u tim mečevima odradio odličan posao.

Partizan je prvi deo sezone završio sa 11 bodova manje od Crvene zvezde, ali se može pohvaliti da je poslednja dva derbija dobio tokom prošle godine, najpre u finalu Kupa na ''Marakani'' (1:0), a onda i jesenas u Humskoj (2:0).

U obe pomenute utakmice Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nije uspela da nađe put do Partizanove mreže, a pomoćnik Sava Miloševića u stručnom štabu Partizana zadužen za analizu, Nenad Cvetković, ističe da su oba meča bila odlično pripremljena od strane stručnog štaba crno-belih.





''Smatram da smo i poslednja dva derbija dobro pripremili jer je Zvezda više puta ušla u završnu trećinu terena Liverpulu nego nama. Složićete se da to nije mali uspeh. Ne mogu da ne pomenem u ofanzivnim tranzicijama Sumu i njegovo kretanje između linija. Ne pamtim da sam skoro video nekog boljeg u tom segmentu'', objašnjava Cvetković, a prenose ''Novosti''.

Osim Sume, jesenas je i Sadik oduševljavao, kao i Natho, pa i Asano u finišu jeseni.





''Sadika sam gledao u dresu Peruđe. U dve utakmice sam video kako trči u defanzivnom bloku i to je ono što je i nama doneo. Mnogobrojne ničije lopte su bile njegove, tako je figurativno rečeno 'podavio' defanzivce Mančestera u Beogradu.







Svi stalno pominju koliko promašuje, a trebalo bi imati u vidu da on na pozajmicama pre Partizana nije imao utakmice od značaja kao ovde kod nas. Mlad je igrač, nije lako nositi se sa tim, nisu to radili ni iskusniji od njega.







Fizički se popravio kod nas, sada ga teže izbacuju iz balansa. Sa njim zadnja linija protivnika nikad nije sigurna, jer je zbog brzine i pokretljivosti praktično na svakoj ispucanoj lopti tu negde'', istakao je Cvetković.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.