KLUPKO SE ODMOTAVA: Vuletić priznao da se sastao sa Veljom Nevoljom dok je Belivuk služio zatvorsku kaznu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 20:38

KLUPKO SE ODMOTAVA: Vuletić priznao da se sastao sa Veljom Nevoljom dok je Belivuk služio zatvorsku kaznu?

Tokom saslušanja Vuletića koje je trajalo oko tri sata, postavljeno mu je pitanje o susretima sa Belivukom, piše Kurir.

Prema pisanju Kurira, bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, koji je danas u svojstvu građanina saslušan u SBPOK, priznao je, da se sastao sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, dok je on služio kaznu kućnog zatvora.

- Jedno od pitanja na koje je Vuletić odgovorio bilo je da li se sastajao sa Belivukom dok je on služio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kaznu kućnog zatvora zbog napada na obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure. Vuletić je odgovorio da ne zna zbog čega je Belivuk služio kaznu, ali da zna da je bio u kućnom zatvoru i da su se u to vreme sastali na kratko kako bi dogovorili organizovanje odlaska navijača na jednu utakmicu koja je trebalo da se igra - navodi se u tekstu Kurira.

Kurir je preneo da je Vuletić rekao da se sa Veljom Nevoljom sastao van njegovog stana u kom je služio kaznu kao i da je Belivuk, koliko je njemu poznato "imao slobodno vreme koje je provodio van kuće".

Belivuk je, podsetimo, kaznu od godinu dana kućnog zatvora služio tokom 2018. godine u prostorijama stana na Zvezdari.

NOVO PRIVOĐENJE NA STADIONU PARTIZANA

Društvenim mrežama kruži slika novog privođenja na stadionu Partizana, a kako nezvanično saznaju beogradski mediji, u pitanju su pripadnici navijačke grupe Velje Nevolje "Principi"

Grupa od navodno nekoliko navijača Partizana, pod policijskom pratnjom izbačena je sa stadiona Partizana gde se najverovatnije okupila u kafiću stadiona. Beogradski mediji spekulišu da je u pitanju rutinska legitimacija lica sa fotografije.

Podsećamo Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 14 osoba uhapšeno je trećeg marta, zbog sumnje da su se udruživali radi izvršavanja teških krivičnih dela, među kojima su otmice i ubistva.

BELIVUK POKAZIVAO SVIREPOST

Odsecanje glava, delova tela, snimanje zločina... grupa koju je predvodio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, načinom na koji je izvršavala najveće zločine pokušavala je da pokaže svirepost, onu koja odlikuje najveće meksičke kartele.

Svaki iole značajan narko kartel primenjuje brutalne metode koje je sprovodio Belivuk. To nije ništa novo u svetu kriminala. Oni ubistvima i načinom na koji ih izvršavaju zastrašuju protivnike, pokazuju svoju snagu, svoj položaju kopči sa državom, a primenjivanje metoda odsecanja delova tela poručuju suparničkom taboru: "Pazi šta radis da ne bi upao u ovakvu situaciju". Da nema snimanja, suprotna strana ne bi znala šta rade. Da pročulo bi se, ali bi bilo doze sumnje - priča kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Prema njegovim rečima, u prirodi narko kartela jesu svirepa ubistva.

- U njima su psihopatske strukture ličnosti ko je se bave rasturanjem droge u velikim količinama. U tom svetu, u svetu takvih ljudi, poput terorista koji su svojim protivnicima, ali i ženi i deci, odsecali ruke, vadili oči, zastupljena je surovost koja je odlika psihopatije, strukturte ličnosti koja nije duševna bolest. Psihopatske strukture odlikuju se nekad iznad prosečnom inteligencijom, narcisoidnošću, impulsivnošću, agresivnošću. Nasilje je opšta manifestacija takvih struktura ličnosti - naglašava Radovanović i dodaje da ga zločini Velje Nevolje pomalo podsećaju na deo zemunskog klana, ali da "je Belivuk daleko ispod njihove organizovanosti".

SLIČNOSTI SA KARTELIMA

Kako objašnjava Zoran Đurđević, rukovodilac Departmana kriminalističke na Kriminalističko - policijskom univerzitetu, delovanje grupe Veljka Belivuka ima sličnosti sa zločinima meksičkih kartela.

- Meksički karteli, njihova ubistva i broj istih se izučavaju. Morao bih da poznajem Belivuka da bih znao kako rešavaju probleme, kako izgleda kada otmu svoje žrtve, namame ih. Da li je Belivuk taj koji izvršava zločine ili stoji i naređuje članovima grupe da oni to čine. Međutim, svirepost koju su pokazali u svojim zločinima ima velike sličnosti sa narko-kartelima - naglašava Đurđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.