Izvor: Radio 021, 10.Mar.2021, 10:43

Vuletića priveo SBPOK, tereti se za otmicu, iznudu i pranje novca

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić, priveden je rano jutros u blizini Tužilaštva za organizivani kriminal, u Ustaničkoj ulici.

Kako Nova.rs saznaje, bivšeg funkcionera crno-belih odveli su pripadnici SBPOK nešto posle 8:30 časova. Saslušanje u SBPOK može da traje najviše četiri sata.

Vuletić je, kako prenosi N1, rekao da mu se na teret stavljaju tri dela - iznuda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otmica i pranje novca.

Podsetimo, Vuletić se, kako je i najavio, zaputio u Tužilaštvo za organizivani kriminal, kako bi se predao zbog dovođenja u vezu sa Veljkom Belivukom.

Prethodno je ispričao kako mu se sprema TV hapšenje, kao i da mu se "pakuje" da je pedofil i brata Veljka Belivuka. Priveden je pre nego što je stigao u Tužilaštvo, u kafiću gde mu je uručen poziv da odmah mora da se javi u SBPOK.

Bivši potpredsednik Partizana najavio je dan ranije da će se danas u 9 sati "predati" Tužilaštvu za organizovani kriminal, u čemu je očito sprečen.

"Želim da me tužilac ispita o svim navodima koje sam davao i da me obaveste da li se protiv mene vodi bilo kakva istraga, krivičan postupak i da li postoji namera da postanem osumnjičen ili optužen. Otići ću na lice mesta i biću spreman da razgovaram. Neću dozvoliti suđenje na TV, već idem u insitutucije svoje države. Lojalan sam građanin, verujem u nezavisnost srpskog sudstva i videćemo da li ga imamo u 21. veku", rekao je Vuletić.

On je istakao i da je prethodnih dana bio izložen medijskoj hajci zbog toga što je javno govorio o ulozi generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića u pokušajima da se 2016. godine na nelegalan način preuzme rukovođenje klubom.

"Neću da dozvolim da mi se sudi na TV suđenju. Ja ću da idem u insitutucije svoje države", kazao je Vuletić.

Vuletić je, podsetimo, nekoliko dana nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka podneo ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan. O vezama Novaka Nedića i navijačke grupe koju je u jednom periodu vodio Belivuk javno je govorio u emisiji Utisak nedelje, a potom i u drugim medijima.

Upitan o njegovim navodima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno istakao da Vuletić "treba da se stidi". Potom je usledilo i objavljivanje presretnutog razgovora koje je Vuletić vodio sa Belivukom, ali i niz napada na njega u medijima bliskim vlastima. Vuletić je ranije najavio tužbu protiv predsednika Srbije i ministra policije.

Autor: Nova, 021.rs, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.