Janković doneo pobedu crno-belima: Partizan slavio protiv Rada(VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Sep.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković doneo pobedu crno-belima: Partizan slavio protiv Rada(VIDEO)

Fudbaleri Partizana trijumfovali su nad Radom minimalnim rezultatom u zaostaloj utakmici 5. kola Super lige Srbije

Partizan je pobedom u gradskom derbiju izbio na drugo mesto na tabeli Super lige sa dva boda manje od večitog rivala, ali i utakmicom više, dok je ekipa Rada ostala na sedmoj poziciji sa deset osvojenih bodova u prvih osam kola.

Jedini pogodak na meču postigao je Marko Janković u 49. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << utakmice. Centaršut sa desne strane uputio je Nikolić, lopta je preskočila Gomeša, a reprezentativac Crne Gore volej udarcem savladao je Dušana Markovića.



Utakmica se otvorila tek u poslednjih deset minuta prvog poluvremena, a prvu veliku priliku propustili su gostujući fudbaleri, kada je Stefan Mihajlović izašao sam ispred Stojkovića i šutirao pored golmana crno-belih, a loptu je sjajnim uklizavanjem sprečio da uđe u mrežu Miroslav Vulićević. Već u sledećem napadu i Partizan je mogao do gola, posle šuta Zakarića sa ivice šesnaesterca čuvar mreže Građevinara Marković je odlično reagovao.

Golman Rada zaustavio je i udarac Gomeša glavom nekoliko trenutaka kasnije. Dva minuta pre kraja prvog dela igre odličan udarac uputio je Mladenović sa nekih dvadesetak metara, ali Vladimir Stojković je sjajnom paradom sačuvao mrežu.

Crno-beli tražili penal - Igrao se 71. minut, kada je defanzivac Rada -- srušio Marka Jankovića, koji je pao u kaznenom prostoru, ali sudija Miloš Đorđić nije se oglasio. Navijači Partizana pogrdnim skandiranjem "počastili" su glavnog arbitra.

Prvih 20 minuta drugog poluvremena nisu doneli uzbuđenja, a borba se rasplamsala od trenutka kada je glavni arbitar Miloš Đorđić pokazao drugi žuti karton Bogdanu Miloševiću, fudbaleru Rada. U prvom napadu crno-belih sa igračem više, Danilo Pantić pogodio je stativu udarcem dvadesetak metara. Fudbaleri Parnog valjka u tim trenucima bili su u naletu, samo dva minuta kasnije Rikardo Gomeš je iz odlične situacije šutirao pored gola.

Partizan - Rad 1:0 (0:0)

Strelci: Janković u 49. minutu za Partizan

Crveni karton: Mladenović u 64. minutu

Partizan: Stojković - Vulićević, Marković, Valijente, Urošević (od 89. N. G. Miletić) - Janković (od 83. Smiljanić), Pantić, Šćekić (od 93. Zdjelar), Zakarić - Nikolić, Rikardo Gomeš

Rad: Marković - Vico, Šipčić, Perendija (od 78. Ljubinković), Ignjatijević - Marinković (od 75. Stojanović), Bainović (od 63. Petrović) - Lutovac, Mladenović, Kasalica - Mihajlović

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

SL: "Valjak" upalio u nastavku, peti minimalac i peta u nizu pred "večiti" derbi! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2018

Vicešampion Srbije napravio je dobru uvertiru za 158. "večiti" derbi, pošto je u odloženoj utakmici 5. kola Super lige savladao Rad...Odložena utakmica 5. kola Super lige Srbije između Partizana i Rada odigrana je u sredu popodne u Humskoj. Crno-beli su slavili rezultatom 1:0 (0:0) i tako vezali...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.