SL: Valjak upalio u nastavku, peti minimalac i peta u nizu pred večiti derbi! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: "Valjak" upalio u nastavku, peti minimalac i peta u nizu pred "večiti" derbi! (video)

Vicešampion Srbije napravio je dobru uvertiru za 158. "večiti" derbi, pošto je u odloženoj utakmici 5. kola Super lige savladao Rad.

Odložena utakmica 5. kola Super lige Srbije između Partizana i Rada odigrana je u sredu popodne u Humskoj. Crno-beli su slavili rezultatom 1:0 (0:0) i tako vezali peti trijumf u prvenstvu uoči 158. "večitog" derbija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan: Stojković, Vulićević, Marković, Valijente, Urošević (od 89' N. G. Miletić), Šćekić (od 83' Zdjelar), Pantić, Janković (od 83' Smiljanić), Nikolić, Zakarić, Rikardo Gomeš;

Rad: Marković, Kasalica, Mladenović, Lutovac, Šipčić, Vico, Ignjatijević, Bainović, Mihajlović, Perendija, Marinković.

Za razliku od duela sa Proleterom u Novom Sadu, ekipa Zorana Mirkovića danas je prikazala dosta bolju igru i to posebno važi za period od 35. do 90. minuta.

Tokom prvih pola časa gotovo i da nije bilo uzbuđenja u Humskoj. Bogdan Mladenović je u 22. minutu testirao budnost Vladimira Stojkovića koji uspeva da zaustavi njegov udarac.

Tek u poslednjih desetak minuta prvog dela igre viđeno je nešto više uzbuđenja i to na obe strane. Stefan Mihajlović je već bio savladao Vladimira Stojkovića ali je uporni Miroslav Vulićević sa linije izbacio loptu i sprečio goste da povedu u 35. minutu.

Nakon toga kreće period igre kada Partizan u samo nekoliko minuta stiže do tri izgledne prilike koje u gol ne uspevaju da pretvore Goran Zakarić, Rikardo Gomeš i Mark Valijente.

Poslednju priliku u prvom delu imao je Rad. Mladenović je povukao loptu sa desne strane ka sredini i levom nogom tukao u gornji desni ugao Stojkovićevog gola, ali je Partizanov čuvar mreže ponovo odlično intervenisao.

Nastavak utakmice doneo je nova uzbuđenja i to uglavnom pred golom Rada. Gosti za 45 minuta igre u nastavku nisu uspeli da urade ništa konkretno, a Partizan je u istom periodu pokazao da može dosta bolje.

Već u četvrtom minutu nastavka Marko Janković koristi centaršut Nemanje Nikolića i šalje loptu u mrežu Rada za vođstvo domaćih od 1:0. Gol Marka Jankovića pogledajte OVDE!

Sledeća važna situacija viđena je u 64. minutu kada jedan od najboljih igrača Rada Bogdan Mladenović dobija drugi žuti karton i biva isključen.

Od tog momenta lopta je uglavnom bila u nogama fudbalera Partizana, a najbolje prilike propustili su Danilo Pantić i Rikardo Gomeš. Pantić je dobro šutirao u 66. minutu ali je stativa bila saveznik "Građevinara", dok je Rikardo Gomeš pomalo bio sebičan minut kasnije pa je njegov udarac završio pored stative.

Dvadeset minuta pre kraja sudija Đorđić pravi propust, pošto je Filip Kasalica napravio očigledan prekršaj nad Markom Jankovićem, a samo je bilo nejasno da li je faul bio van ili unutar kaznenog prostora.

Još jednu dobru priliku Partizan ne uspeva da iskoristi u 74. minutu posle kornera. Trojica igrača domaćih bila su oko lopte a niko od njih nije uspeo da je smesti u mrežu pa je ostalo 1:0.

Partizan je tako vezao petu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstu, a zanimljivo je i to da je ovo bio peti trijumf crno-belih rezultatom 1:0.

Pobeda nad Radom stigla je pet dana pred 158. "večiti" derbi u kojem će Partizan ugostiti Crvenu zvezdu i pokušati da smanji zaostatak na tabeli.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.