JUNAK 9. KOLA SUPERLIGE: Aleksandar Jovanović (FK Partizan)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2023, 17:17

JUNAK 9. KOLA SUPERLIGE: Aleksandar Jovanović (FK Partizan)

Obeležio je susret večitih rivala na stadionu u Humskoj.

Utakmicama odloženog devetog kola spuštena je zavesa na jesenji deo Superlige Srbije. Na terenima širom Srbije viđeno je devetnaest pogodaka, a ni jedan od susreta se nije završio sa mirnim mrežama. Tri duela završena su podelom bodova, a najefikasnije je bilo na susretu između Voždovca i Vojvodine gde je viđeno pet pogodaka. Ipak, utakmica koja je obeležila ovu rundu, svakako je novi susret večitih rivala, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizana i Crvene zvezde.

Na stadionu u Humskoj, izabranici Igora Duljaja slavili su sa 2:1. Poraz od večitog rivala rezultirao je prekidom saradnje između Zvezde i trenera Baraka Bahara, a na klupu crveno-belih vratio se Vladan Milojević. Po mišljenju mnogih ljubitelja fudbala, ali i po medijskim izveštajima sa susreta večitih rivala, apsolutni junak devetog kola Superlige je golman Partizana Aleksandar Jovanović.

Čuvar mreže crno-belih odigrao je svoj prvi večiti derbi i obeležio ga dobrim i pravovremenim intervencijama čime je dao ogroman doprinos pobedi Partizana. Od kada je stigao u Humsku, Jovanović je pokazao da se odlično uklopio u tim i da su crno-beli njegovim potpisom dobili značajno pojačanje. Od prvog do poslednjeg minuta na duelu sa Crvenom zvezdom, bio je koncentrisan i fokusiran i dobrim odbranama pomogao crno-belima da stignu do pobede i do prvog mesta na tabeli.

Čuvar mreže kojeg je fudbalska publika u Srbiji upoznala kao golmana Radničkog iz Niša, se posle sedam godina provedenih u inostranstvu vratio u Srbiju. Pre povratka u Superligu branio je u Danskoj, Španiji i na Kipru, a ako je suditi po partijama koje je do sada pružio u crno-belom dresu, dolaskom u Partizan napravio je pravi potez.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.