JSL: Nišlije neporažene i protiv Partizana! (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 28.Feb.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Nišlije neporažene i protiv Partizana! (FOTO)

Fudbaleri niškog Radničkog, nakon remija sa Crvenom zvezdom (0:0), uzeli su bod i Partizanu u Humskoj- 0:0! Nišlije su tako u dva uvodna kola prolećnog dela Jelen Superlige uzeli bodove u mečevima protiv dva najveća kluba u Srbiji.

Partizan je imao nekoliko ozbiljnih prilika, uspeo da zatrese mrežu u 72. minutu nakon udarca Petra Grbića, ali je arbitar Robert Kiš Čepegi iz Novog Sada ovenio da je Nemanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Kojić bio u ofsajdu. U finišu meča mladi Ivan Šaponjić je pogodio stativu, ali je i taj pokušaj okarakterisan kao nedozvoljena pozicija.

Partizanov tinejdžer je imao odličnu priliku i u poslednjim trenucima meča, ali je nakon sjajnog proigravanja kapitena Saše Ilića dozvolio da mu lopta pobegne, dovoljno da mu Borjan uđe u šut i spreči gotovo siguran pogodak.

Crno-beli na svom terenu protiv Nišlija nisu uspeli da se iskupe za remi protiv Voždovca u prošlom kolu (3:3), pa se tokom drugog poluvremena i u finišu meča ponovo sa tribina orilo "Uprava napolje". Sa druge strane, Radnički je u ponedeljak osvojio bod protiv Crvene zvezde (0:0) i sada  ostvario novi povoljan rezultat čime je ostao u igri za opstanak u ligi.

Junak Nišlija svakako je Milan Borjan, koji je bio i najbolji akter utakmice 17. kola Superlige Srbije, a njegovi saigrači su osim velike borbenosti u 90 i kusur minuta stvorili smao jednu ozbiljnu priliku, preko Nikole Aščerića u prvom poluvremenu.

Partizan je bio opasniji, napadao, ali iz 14 pokušaja nije uspeo ni jedanput da matira odličnog Borjana. U prvom poluvremenu u glavnim ulogama bili su imenjaci, dvojica Nikole iz Partizana i jedan iz Radničkog.

Prvu priliku imao je Nikola Niković već u 70 sekundi, kada je igrač Radničkog Lakić-Pešić na samoj gol-liniji intervencijom glavom zaustavio loptu. Uzvratio je Nikola Ašćerić u 14. minutu, kada je iz izgledne prilike, šutirao levo iskosa u kaznom prostoru, ali je Živković nogom odbranio svoj gol.

Nikola Drinčić je u 22. minutu pokušao posle akcije sa Volkovim, ali je njegov udarac završio pored leve stative. Ispostavilo se da je to bilo sve od zanilmljivih dešavanja u prvih 45 minuta.

U drugih 45 minuta Partizan je ušao agresivnije, a Varga je na startu nastavka uveo kapitena Sašu Ilića koji umalo nije doneo vođstvo, ali su Borjan i Radoš Bulatović požrtvovano intervenisali.

Kasnije u dva navrata u prilikama bio je Nikola Ninković, ali je Milan Borjan izašao kao pobednik. U 72. minutu viđena je sporna situacija, kada je gol postigao Grbića, a arbitar signalizirao ofsajd Kojića. U finišu, sa tribina se sve jače čulo "Uprava napolje", a do kraja meča u glavnoj ulozi bio je Ivan Šaponjić.

Prvo je pogodio stativu u 86. minutu, a zatim mu je Borjan ušao u šut u nadokandi vremena i sprečio trijumf Partizana.

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 0:0

Stadion: Partizana.

Gledalaca: 5.000.

Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad).

Strelci: /

Žuti kartoni: Živković - Popara, D. Bulatović, Pejčić.

PARTIZAN: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Brašanac (od 46. S.Ilić), Drinčić, A. Živković (od 60.Grbić), Babović, Ninković, Kojić (od 73. Šaponjić). Trener: Marko Nikolić.

RADNIČKI NIŠ: Borjan, Petrović (od 85. Valentić), R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Kolarević, Popara, Marjanović, Pejčić (od 70. Zemljanuhin), Ašćerić, Jovanović (od. 90. Pavlović) Trener: Milan Rastavac.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.