JSL: Čukarički - Partizan 1:1 (POLUVREME)

Izvor: Sportal.rs, 22.Mar.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Čukarički - Partizan 1:1 (POLUVREME)

Fudbaleri Partizana gostuju na Banovom brdu Čukaričkom u derbi utakmici 20. kola Superlige Srbije. Duel koji privlači najviše pažnje ovog vikenda, između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe šampionata, počeo je u 17.00 sati, a posle prvih 45 minuta rezultat je nerešen - 1:1.

Čukarički je poveo u osmom minutu. Nakon akcije i dodavanja Slavoljuba Srnića, Petar Bojić je snažnim i preciznim udarcem sa dvadeset metara pogodio donji levi ugao - 1:0. To je bio treći pogodak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Bojića u sezoni u Jelen Superligi.

Nije predugo trajalo vođstvo domaćina, pošto je Partizan izjednačio u 14. minutu. Nakon akcije Grbića po desnom boku usledio je centaršut, a zaboravljeni Stefan Babović je iskoristio odlično dodavanje i dijagonalom u desni ugao doneo poravnjanje. To je Baboviću bio "prvenac" od povratka među crno-bele, odnosno peti u sezoni, pošto je četiri postigao u dresu Voždovca.

Partizan je u 23. minutu imao priliku za prekret, pošto je nakon dobre akcije i centaršuta Andrije Živkovića, Nikola Ninković šutirao preko gola. Tri minuta kasnije uzvratio je Stojiljković glavom, ali je Balažic leđima uspeo da spase svoj gol.

Nakon furioznog početka, kako je vreme odmicalo tempo je malo opao, ali prilika je bilo, Ostojić je imao za domaćina, a Kojić za crno-bele, ali nove promene rezultat nije bilo.

Partizan je prošlog vikenda na svom terenu savladao Rad sa 2:0, dok je u sredu u prvom meču polufinala Kupa Srbije, takođe na stadionu u Humskoj, bio bolji od Jagodine sa 3:0, pa je tako ekipa Marka Nikolića u dobrom raspoloženju ušla u derbi uve runde Superlige.

Čukarički na poslednje dve utakmice u prvenstvu Srbije nije osvojio tri boda. "Brđani" su pre dve nedelje na Banovom brdu remizirali sa Borcem iz Čačka (1:1), a zatim su na Dušanovcu odigrali nerešeno bez golova sa Voždovcem (0:0).

Ipak, u sredu učenici Vladana Milojevića su potvrdili da se nalaze u usponu forme. Oni su na svom terenu savladali Voždovac sa 2:0, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Čukarički je poslednji put u prvenstvu Srbije pobedio Partizan još 2008. godine, pa bi ovaj neslavan niz za tim sa Banovog brda trebalo da bude dodatna motivacija.

Eventualnim trijumfom Čukaričkog nad Partizanom, nakon pobede Crvene zvezde nad Napretkom, prvenstvo Srbije bi značajno postalo neizvesnije, pošto bi Zvezda prišla lideru na samo bod zaostatka, dok bi "brđani" bili sedam bodova iza.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:1

Stadion: Čukaričkog na Banovom brdu

Sudija: Milorad Mažić.

Gledalaca:

Strelci: Bojić 8 - Babović 14.

Žuti kartoni: A. Živković.

ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, Bojić, Regan, S. Srnić, Mandić, Stojiljković, D. Srnić. Trener: Vladan Milojević.

PARTIZAN: Ž. Živković, Volkov, B. Ilić, Balažic, Bandalovski, Drinčić, Babović, A. Živković, Ninković, Grbić, Kojić. Trener: Marko Nikolić.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.