JAVOR NIKAD NIJE POBEDIO PARTIZAN: Ćurčić se nada iznenađenju - Pokušaćemo da im pariramo, verujemo u svoje mogućnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 17:38

JAVOR NIKAD NIJE POBEDIO PARTIZAN: Ćurčić se nada iznenađenju - "Pokušaćemo da im pariramo, verujemo u svoje mogućnosti"

Praznik fudbala u zapadnoj Srbiji.

Trener Javora iz Ivanjice Radovan Ćurčić nada se dobroj utakmici svoje ekipe protiv Partizana.

Na gostovanje podno reke Moravice stiže jesenji šampion u meču 20. kola Mozzart bet Superlige.

- Prva utakmica i najteži protivnik. Dolazi nam jesenji šampion, koji je apsolutni favorit u ovom duelu. Očekujem dobru fudbalsku predstavu, a od svojih igrača da daju maksimum. Pokušaćemo da pariramo Partizanu u određenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << segmentima igre, pogotovo u onima u kojima su kvalitetniji. Verujemo u svoje mogućnosti i da uz veliku borbu i zalaganje možemo do pozitivnog rezultata. Poznato je da Javor nikada do sada nije savladao Partizan i da je to jedan od retkih klubova u državi protiv kojeg nemamo pobedu. Pokušaćemo da napravimo određeno iznenađenje. Partizan je jesenji šampion, ali još bolje izgleda nego tada. Kvalitetna pojačanja su doveli i mislim da će još bolje izgledati ovog proleća. Ipak, mi pokušavamo da iskoristimo svoje šanse i suprotstavimo se takvoj ekipi. Sigurno nas očekuje lepa predstava i većeg motiva od dolaska Partizana za igrače nema - rekao je Ćurčić.

Zadovoljan je trener odrađenim pripremama u Rovinju.

- Dosta dobro je to izgledalo na pripremama. U septembru smo imali problem po odlasku Kembpela, zbog određenog načina igre, ali se vremenom ekipa iskristalisala i već su počeli da se navikavaju jedni na druge i prepoznaju neke situacije na terenu. Sada smo imali jedne dobro sprovedene pripreme, mada smo ušli u problem odlaskom dva igrača (Ibrahima Tanka i Petra Gigića, prim. aut), od kojih je mnogo zavisila igra Javora. Iskoristili smo prethodna dva-tri dana da, koliko je to moguće, radimo nešto novo. Nijednom nismo nastupili u timu u kojem ćemo izaći u subotu i to je određeni problem za trenera. Dva ili tri dana nisu dovoljna, jer ćemo morati da menjamo određene orijentacije i razmišljanja u igri. Moraćemo da menjamo organizaciju odbrane i napada, a za to je potrebno vreme. Ipak, očekujem da ćemo neuigranost koja se može javiti rešavati borbenošću.

Javor je neposredno pre meča sa Partizanom ostao bez Ibrahima Tanka i Petra Gigića koji su napustili redove "belih".

- Sa jedne strane, srećan sam što su dva naša igrača, koja su dala mnogo Javoru, našla inostrani angažman i napravila korak više u karijeri i sa te strane smo svi u klubu srećni. Javor je klub koji se, između ostalog, izdržava transferima igrača. Ja to kao trener razumem, a s druge strane smo i stručni štab i klub i ja u problemu, jer nismo spremno dočekali odlazak ta dva igrača. Stručni štab je mnogo radio u prethodna tri dana, čeka nas dosta posla i idemo u prvu utakmicu sa timom koji tokom priprema nije nastupio nijednom. Ali, to je rad u Javoru, moramo dati sve od sebe i boriti se. To uvek govorim igračima, da igrač Javora mora da se bori, muči i pati i iz toga izlazi sve jači i jači. Na kraju krajeva, igrači koji nisu pre Javora stekli pravu afirmaciju su odnosom i radom to učinili ovde i sada smo uspeli da uradimo transfere za te igrače. To je sigurno i veliki motiv za one koji su ostali u Javoru, dobra poruka i slika da kroz dobar rad mogu napredovati u karijeri - realan je bivši selektor Srbije.

Izuzev Kristijana Tojčića, koji je tek počeo da trenira nakon povrede, nema ozbiljnih kadrovskih problema.

- Imamo dve sitne povrede i videćemo u naredna dva dana koliko će ti momci biti spremni za utakmicu, ali su juče svi trenirali, treniraće i danas i sutra i očekujem da svi licencirani igrači budu spremni i u konkurenciji za tim - zaključio je Ćurčić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.