Iz Partizana odgovorili na Terzićeve kritike

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Partizana odgovorili na Terzićeve kritike

Profesor Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan, oštro je odgovorio Zvezdanu Terziću na komentar povodom kazne UEFA 'crno-belima'.

Vuletić je Terzića nazvao 'sedmom Zvezdinom zvezdanom zvezdom', i prokometariosao da "Partizan odgovorno i u duhu fer pleja ne komentariše dešavanja u Crvenoj zvezdi".

Vuletić je reagovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Terzićevu izjavu da je za kaznu kriva administracija kluba iz Humske, podsetivši na kaznu UEFA koju su 'crveno-beli' iskusili pre dve i po godine.

"Dr Zvezdan bi trebalo da se seti kako je pre dve godine iskusio pravosnažno izbacivanje Crvene zvezde iz Evrope. Ako on ima pamćenje zlatne ribice, nemaju ga svi, a želju da svoje nepočinstvo prikrije preko napada na Partizan valja tumačiti kao okolnost da je Zvezdi svejedno igra li neko takmičenje pod okriljem UEFA ili ne, budući da nijednu grupnu fazu nisu videli skoro deceniju," navodi se, između ostalog, u odgovoru Terziću.

"Verujem da je poznavanje svih propisa UEFA dr Zvezdan mogao da nauči pošavši na seminar UEFA u Hrvatsku 2008. godine, izgleda najduži u istoriji, sa kojeg se u Srbiju nije vratio puna 34 meseca. Rimljani bi rekli "O tempora o mores - O vremena, o običaji" - kada neko, zalažući se formalno za zdrav rivalitet, opsesivno-kompulzivno živi život susednog kluba," kaže Vuletić i konstatuje da "konstantno pominjanje Partizana prelazi u opsesiju."

"Iz te opsesije jasno vidi ko je koga disciplinovao na poslednjem derbiju u kojem fudbaleri Crvene zvezde nisu imali šut u okvir gola Partizana."

Partizan čeka Sud za sportsku arbitražu na kojem će klub iz Humske pokušati da se izbori za promenu odluke UEFA prema kojoj je ekipa kažnjena jednogodišnjom suspenzijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi ugovor - Koliko će Partizan dobiti od 'Telekoma'?

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2017, 10:45

U senci kazne UEFA ostala je vest da su Partizan i kompanija "Telekom" dogovorili nastavak saradnje koja će imati veliki značaj za dalje funkcionisanje kluba iz Humske...Fudbalski klub Partizan našao se u nemilosti finansijske komisije UEFA koja je uočila nepravilnosti u radu i savetovala disciplinskim...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.