Iz KK Partizan se hitno oglasili: Napadnuti smo, obavestili smo nadležne

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 14:43

Iz KK Partizan se hitno oglasili: "Napadnuti smo, obavestili smo nadležne"

Košarkaški klub Partizan je na svom Instagram storiju objavio saopštenje, u okviru kojeg otkrivajud a su bili meta sajber napada.

Iz kluba kažu da je kompletna situacija prijavljena kompaniji Meta, u čijem vlasništvu je i Instagram, a o svemu su obavešteni i nadležni organi.

Predstavnici Partizana kažu da su bili meta sajber napada, nakon što je Instagram profil kluba posldnjih dana zabeležio veliki broj pratilaca.

Kako se ispostavilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pitanju su lažni nalozi, a veliki deo njih su nalozi nepoznatih ljudi iz Indije. Instagram profil je beležio i po nekoliko hiljada

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Tokom poslednja 72 sata zvanična Instagram stranica Partizana je meta sajber napada. Zvanična Instagram stranica Partizana tokom poslednjih 72 sata trpi sajber napade tokom kojih se među pratioce dodaje veliki broj sumnjivih, veoma izvesno, bot profila. Ovaj slučaj je prijavljen kompaniji Meta i nadležnim organima. Motiv napada nije poznat, ali se pretpostavlja da cilj može biti onesposobljavanje naloga, diskreditacija naloga ili kasniji pokušaj krađe identiteta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.