Isključenje presudilo “parnom valjku”

Izvor: Danas, 19.Avg.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključenje presudilo “parnom valjku”

Beograd - Fudbaleri Partizana sa golom zaostatka se vraćaju iz Belorusije i prvog duela plej-ofa Lige šampiona, a po ko zna koji put crno-belima nije presudila mnogo bolja partija rivala, već nepromišljenost njegovih igrača i možda prestroga odluka arbitra. BATE Borisov je slavio pogotkom Gordičuka, crno-beli su imali dve kolosalne prilike preko Andrije Živkovića koji da je malo bolje odragovao mogao je postati junak, ali je stiče se utisak presudio crveni karton koji je u nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << prvog poluvremena dobio Jevtović. Ipak, igra koju je “parni valjak” demonstrirao u brojčanoj ravnopravnosti uliva optimizam da se u Beogradu za osam dana može anulirati zaostatak, a onda i izboriti novo učešće u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

BATE Borisov - Partizan 1:0 (0:0)

Gordičuk 75

Stadion: Borisov arena. Gledalaca: 12.000. Sudija Kreg Tomson (Škotska). Žuti kartoni: Gordičuk, Žavnerčuk (BATE), Jevtović (Partizan). Crveni karton: Jevtović (Partizan).

BATE Borisov: Černik, Žavnerčuk, Poljakov, Milunović, Mladenović, Aleksijevič, Jablonski (od 71. Signevič), Hleb (od 86. Baga), Gordičuk, Volodko (od 64. Stasevič), Rodionov.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Babović, Brašanac, A. Živković (od 89. Ilić), Abubakar, Božinov (od 54. Trujić).

Crno-beli su hrabro ušli u meč sa jasnom porukom da se neće braniti i čuvati za revanš pred svojim navijačima, što im se umalo osvetilo u sedmom minutu. Domaćin je očigledno dobro skautirao Partizan i uvideo da mu je leva strana odbrane najslabija karika, što je umalo iskoristio kada je probio uz desnu aut liniju, usledio je centaršut na penal odakle je Rodionov silovito šutirao glavom, ali je golman Živko Živković bio na mestu. Gosti su se uskoro oslobodili pritiska što je kulminiralo najboljom prilikom u prvom poluvremenu. Kontru je poveo Abubakar, odlično proigrao Andriju Živkovića, ali je zlatni “orlić” sa Novog Zelanda loše primio pa je golman Černik uspeo da mu uđe u šut na ivici šesnaesterca, nakon čega su se sudarili i na sreću samo blago ozledili.

BATE je nastavio da napada po bokovima u nameri da pritiskom na bekove “razvuče” štopere i stvori rupe u odbrani “parnog valjka”. To je donelo preslikanu akciju iz sedmog minuta, Rodionov opet šutirao, a Živković refleksno odbranio i sprečio pogodak (13). Imao je Partizan svoju šansu do odlaska na odmor posle “skraćenog kornera” iz faula, ali je zamisao Babovića na prvoj stativi osujetila odbrana. Do pauze je sve išlo na ruku domaćinu. Najpre je Aleksijevič iznenadnu kontru pokušao da reši šutem sa dvadesetak metara, a Živković opet dobro odbranio. Prvu nesigurnost golman gostiju je pokazao u 43. minutu kada je loše intervenisao na centaršut sa leve strane, ali je odbrana uspešno očistila šesnaesterac. A onda je usledio možda i ključni momenat prvog duela plej-ofa elitnog takmičenja. Kao što je mnogo puta “malim” faulom na sredini terena sprečavao kontre rivala, pa i u 21. minutu kada je dobio prvu javnu opomenu, Jevtović je naizgled bezazleno napravio prekršaj, ali se sudija Tomson u zaustavnom vremenu latio za džep i drugim žutim kartonom poslao mladog defanzivnog vezistu u svlačionicu.

Brojčano nadmoćan domaćin je odlučno ušao u nastavak, konce igre su vukli iskusni Hleb i Aleksijevič, opet po bokovima, s tim da su centaršutevi upućivani bliže petercu. To je nateralo sve igrače crno-belih da se povuku u 25 metara, dok su nešto isturenije igrali Abubakar i Živković. Dvojica igrača su bili akteri kakve-takve prilike za goste u 65. minutu koja je završena kornerom, a ubrzo je ponovo pripretio Rodionov. Čekao je Partizan šansu iz kontre i umalo je dočekao. Loše je odreagovala odbrana domaćina na dubinsku loptu crno-belih, nju je oteo Brašanac, predao je Abubakaru a ovaj još jednom odlično uposlio Andriju Živkovića. Mladi igrač je ovaj put bolje odreagovao, ali stekao se utisak presporo pa su domaći igrači stigli da ga zatvore, te je posle nekoliko driblinga u levu stranu uspeo da šutira sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio golmana Černika.

Kazna je stigla već u narednom napadu. Ofanziva BATE Borisova je prouzrokovala korner sa leve strane, rezervista Stasevič ga dobro izveo, a Gordičuk ostao sam na drugoj stativi i pogodio preciznim udarcem glavom (75). Do kraja meča su još jednom pokušali Abubakar i Živković, ali bez rezultata, dok je domaćin stvorio nekoliko opasnih prilika. Mogao je Partizan do izjednačenja u zaustavnom vremenu, ali je slobodan udarac sa 25 metara loše izveden, te će priliku za gol morati da traže u najmanje 90 minuta revanša.

Grobari “kasnili”

Navijači Partizana kasnili su na meč petnaestak minuta, ali evidentno ne svojim propustom već zbog kontrole na ulazu stadiona s obzirom da su dva dana ranije krenuli autobusima i automobilima iz Srbije. Kada su ušli na Borisov arenu smestili su se na tribinu namenjenu gostima, gde su im podršku pružili simpatizeri “bratskog” CSKA iz Moskve koji su zbog ove utakmice stigli u Belorusiju.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Milinković najavljuje totalnu ofanzivu u revanšu: Parni valjak će udariti na BATE iz svih oružja!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2015

"Borili smo se u nastavku, herojski parirali, nadam se da će nam se za sve vratiti u Beogradu", sumirao je trener Partizana utiske sa prvog meča u Belorusiji..Fudbaleri Partizana iz Belorusije su se vratili sa golom minusa iz prvog meča sa BATE Borisovom u plej-ofu za Ligu šampiona, ali su crno-beli...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.