Intervju koji je izazvao pažnju i u Francuskoj i u Srbiji: Partizan najveći klub u bivšoj Jugoslaviji

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020, 18:12

Intervju koji je izazvao pažnju i u Francuskoj i u Srbiji: ''Partizan najveći klub u bivšoj Jugoslaviji''

To je, kako je rekao, bio i razlog zbog kojeg je svojevremeno i zaigrao za crno-bele.

Sredovečni navijači Partizana odlično pamte Nišu Saveljića, nekadašnjeg defanzivca crno-belih i reprezentacije Jugoslavije, koji je član kluba iz Humske bio od 1995. do 1997. godine, potom nakratko 2001. godine po povratku iz Bordoa, a onda i pred kraj karijere, u sezoni 2005-06.

Sa Partizanom je osvojio dve titule, u sezonama 1995/96 i 1996/97, kao i trofej Kupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Jugoslavije u sezoni 2000/01, dok je sa Bordoom bio šampion Francuske u sezoni 1998/99.

Nisu ga zaboravili ni Francuzi, pa je ovog vikenda govorio o svojoj karijeri na Fejsbuk stranici francuskog voditelja Erika Degrana.

Tom prilikom je, između ostalog, govorio i o višedecenijskom rivalstvu Partizana i Crvene zvezde i ujedno objasnio zbog čega je sanjao da obuče crno-beli dres, što mu se i ostvarilo.





''Od malih nogu navijao sam za Partizan, to je klub koji sam voleo od svojih početaka u bivšoj Jugoslaviji. Kasnije su to bili Juventus i Real Madrid, a posle toga Bordo. Tu je, naravno, ostao poseban odnos. Takođe, u Francuskoj postoji klub koji nikada nisam voleo, to je Marselj. Zaista, taj klub nikada nisam cenio, čak ni pre nego što sam igrao u Francuskoj. Veliko poštovanje njemu i njegovim navijačima, ali nikada nisam bio fan ovog tima.

-









Zašto sam zavoleo Partizan? To je najveći klub u bivšoj Jugoslaviji. Ima veliko rivalstvo sa Crvenom zvezdom. Može se reći da su to dva neprijateljska kluba. Dva puta sam bio šampion sa Partizanom i osvojio jedan kup. Navijači su uvek pravili ludu atmosferu. Zbog tradicije, bio sam oduševljen igranjem za ovaj klub, koji je osvojio mnoge titule. Iznad svega, uživao sam na atmosferi na stadionu, koja je ista i na košarci i u bilo kom drugom sportu'', objasnio je Saveljić, a preneo je portal ''Girondins33''.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NEKADAŠNJI REPREZENTATIVAC TVRDI: Partizan je najveći klub u bivšoj Jugoslaviji

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2020

Navijači Crvene zvezde će burno reagovati...Bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji defanzivac Partizana Niša Saveljić (50) izjavio je za francuske medije da je klub iz Humske najveći na ovim prostorima, što nikako neće prijati navijačima Crvene zvezde, kao ni pristalicama hrvatskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.