Intervju koji je izazvao pažnju i u Francuskoj i u Srbiji: ''Partizan najveći klub u bivšoj Jugoslaviji''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.04.2020.
18:00
Izvor: Sportske.net

To je, kako je rekao, bio i razlog zbog kojeg je svojevremeno i zaigrao za crno-bele.

Darko Gajić/Sportske.net
Darko Gajić/Sportske.net

Povezane vesti

Sredovečni navijači Partizana odlično pamte Nišu Saveljića, nekadašnjeg defanzivca crno-belih i reprezentacije Jugoslavije, koji je član kluba iz Humske bio od 1995. do 1997. godine, potom nakratko 2001. godine po povratku iz Bordoa, a onda i pred kraj karijere, u sezoni 2005-06.

Sa Partizanom je osvojio dve titule, u sezonama 1995/96 i 1996/97, kao i trofej Kupa Jugoslavije u sezoni 2000/01, dok je sa Bordoom bio šampion Francuske u sezoni 1998/99.

Nisu ga zaboravili ni Francuzi, pa je ovog vikenda govorio o svojoj karijeri na Fejsbuk stranici francuskog voditelja Erika Degrana.

Tom prilikom je, između ostalog, govorio i o višedecenijskom rivalstvu Partizana i Crvene zvezde i ujedno objasnio zbog čega je sanjao da obuče crno-beli dres, što mu se i ostvarilo.

''Od malih nogu navijao sam za Partizan, to je klub koji sam voleo od svojih početaka u bivšoj Jugoslaviji. Kasnije su to bili Juventus i Real Madrid, a posle toga Bordo. Tu je, naravno, ostao poseban odnos. Takođe, u Francuskoj postoji klub koji nikada nisam voleo, to je Marselj. Zaista, taj klub nikada nisam cenio, čak ni pre nego što sam igrao u Francuskoj. Veliko poštovanje njemu i njegovim navijačima, ali nikada nisam bio fan ovog tima.
-
Baner

Zašto sam zavoleo Partizan? To je najveći klub u bivšoj Jugoslaviji. Ima veliko rivalstvo sa Crvenom zvezdom. Može se reći da su to dva neprijateljska kluba. Dva puta sam bio šampion sa Partizanom i osvojio jedan kup. Navijači su uvek pravili ludu atmosferu. Zbog tradicije, bio sam oduševljen igranjem za ovaj klub, koji je osvojio mnoge titule. Iznad svega, uživao sam na atmosferi na stadionu, koja je ista i na košarci i u bilo kom drugom sportu'', objasnio je Saveljić, a preneo je portal ''Girondins33''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 12.04.2020
18:20

Bravo za Partizan i to sto je rekao za marsej, i njihovi navijaci su sise.

avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 12.04.2020
18:06

Za veke vekova bio nam tako veliki.