I PARTIZAN U TRCI ZA MIROTIĆA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 20:01

I PARTIZAN U TRCI ZA MIROTIĆA!

Milioni se nude...

Partizan se uključio u trku za potpis Nikole Mirotića.

To je informacija koju prenosi "SportKlub", budući da su dobili "pažnju" dosadašnjeg krilnog centra Barselone potpisom novog ugovora sa Kevinom Panterom.

Crnogorski internacionalac je 2019. iz NBA lige došao u Barselonu i preostale su mu još dve godine ugovora vrednog oko 10 miliona evra. Mediji sa Iberijskog poluostrva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danima pišu da je klub pod velikim pritiskom i da do kraja meseca, odnosno do 1. jula, mora da postigne dogovor sa najskupljim igračem Evrope, jer bi nakon toga njegov ugovor bio uključen u budžet kluba.

Čak i da ugovor bude raskinut nakon tog datuma, Barsa bi morala da plati znatno veće takse, a dve strane još nisu blizu dogovora iako predsednik Đoan Laporta veruje da je moguć kompromis.

I dok u Barseloni udaraju glavom od zid u potrazi za izlaskom iz ugovora, ostatak Evrope sa pažnjom prati vesti iz prestronice Katalonije. Razvoj situacije prati se i u Beogradu, a prema našim saznanjima za Mirotića su zainteresovani i Partizan i Crvena zvezda, s tim što je klub iz Humske u boljoj poziciji od večitog rivala.

Olimpijakos je slovio za klub koji je najbliži 32-godišnjem košarkašu, međutim, samo pod uslovom da Saša Vezenkov ode u Sakramento Kingse. Još nema konkretnih informacija da li će Bugarin zaista da se preseli u prestonicu Kalifornije, a vest da je Harison Barns produžio saradnju sa Kingsima ne ide na ruku MVP minule Evroligaške sezone.

Jasno je da će Mirotić od raskida ugovora sa Barselonom fino zaraditi i da će imati luksuz da prihvati i finansijski slabiju ponudu od njegove tržišne vrednosti. Crno-beli su se raspitivali o „zdravlju“ jednog od najboljih igrača Evrope kada se pojavila informacija da Katalonci smanjuju budžet. Raspitivala se i Crvena zvezda i navodno tada bila za korak ispred večitog rivala.

Naravno, gotovo nemoguće je dobiti potvrdu da su u Humskoj preduzeli konkretne korake, ali Partizan je, počev od dolaska Željka Obradovića i zaključno sa ostankom Kevina Pantera, znao prijatno da iznenadi svoje navijače…

Mirotić je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 14.1 poen uz 5.1 skok, 1.1 asistenciju, 0.9 ukradenih lopti i 0.5 blokada, a nikad nije krio koliko mu je lepo da igra u Beogradu i pred punim tribinama.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša košarkašica Milica Dabović
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.