Izvor: Blic, 21.Jan.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I DANAS JE NEDELJA" Lik Duška Radovića ponovo krasi Dorćol

Nakon što su juče širom Beograda prekrečeni murali sa likovima Bore Todorovića, Harisa Brkića i drugih znamenitih ljudi koji su navijali za Partizan, momci iz grupe Grobarski treš romantizam već su prionuli obnovi i na staro mesto "vratili" Duška Radovića.

- Ovo je prvi grafit koji smo nacrtali i on je jako važan, a važan je i jer je u pitanju Dušan Radović. I danas je nedelja - kratko je odgovorio crtač, aludirajući na natpis koji je deo samog murala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ovaj umetnik, koji je želeo da ostane anoniman, skromno je sebe nazvao "izvođačem likovnih radova", a autorstvo i druge zasluge prepušta članovima grupe Grobarski treš romantizam, koji stoje iza inicijalne ideje ovog projekta.

- Ne znam da li možemo da očekujemo da se ponovi vandalski čin koji nas je juče sve iznenadio, ali ako neko ponovo uništi murale, mi ćemo ih jednostavno ponovo i obnoviti - reko je Ivan Lovrić, jedan od članova GTR-a.

On je dodao i da za sada ne postoji konkretan plan kada će grafiti ponovo biti iscrtani i vraćeni na svoje dobro poznate "pozicije", ali će se to svakako uskoro desiti.

O tome da su Beograđani bili razočarani uništavanjem kultnih grafita i da su zadovoljni što se radi na njihovoj restauraciji, svedoče prolaznici koji su zastajali, zagledali i naravno fotografisali mobilnim telefonima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEOGRAĐANI, DANAS JE NEDELJA: Grobari na istom mestu oslikali prekrečeni mural sa likom Duška Radovića! To je tek početak

Izvor: Kurir, 21.Jan.2018

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija, kojom se potvrđuje da je mural sa likom Duška Radovića, jednog od znamenitih partizanovaca, koji je krasio ulice Beograda, pre nego što su ga nepoznati vandali prekrečili, oslikan na istom mestu. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.