Hoće li Turci pomoći Partizanu, kakvog igrača traži Fener po Srbiji i da li je Žoc promenio mišljenje o NBA?

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li Turci pomoći Partizanu, kakvog igrača traži Fener po Srbiji i da li je Žoc promenio mišljenje o NBA?

"Desna ruka" našeg najtrofejnijeg trenera, Vlade Androić u razgovoru za Mozzart Sport otvoreno o Fenerbahčeu i Željku Obradoviću

Boravak u Srbiji košarkaškog trenera Vlada Androića, koji je u Fenerbahčeu prvi saradnik svom kumu i najtrofejnijem treneru Evrope Željku Obradoviću, iskoristili smo za jedan duži razgovor iz kog sad prenosimo samo neke interesantne detalje. Košarkaška sekcija velikog Fenera ove sezone je uspela da vitrine obogati sa nova tri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trofeja od kojih je sigurno najbitniji onaj iz Evrolige. Prvi Fenerbahčeov, a deveti sjajnog Žoca.

“Svi znamo kakvu težinu nosi Željkov dolazak u Fener i šta će to na kraju imati kao posledicu. Išli smo postepeno, korak, po korak, možda smo želeli da se sve desi brže, ali evo u minuloj sezoni popeli smo se na najviše postolje Evrolige”, kaže za Mozzart Sport Vlade Androić.

Za trenera Obradovića nova titula je rutinska stvar. Za Fener i njegove navijače ovo je veliki iskorak.

Činjenica je da je u Turskoj fudbal na prvom mestu. Poslednjih sezona fudbalska sekcija Fenera ne briljira, u senci su Bešiktaša i Galate. Zbog toga košarkaši moraju da ispune očekivanja armije naših navijača. Ovom prilikom ih moram pohvaliti, oni prave tako kulturnu i lepu atmosferu. Ne sećam se da je za ove četiri godine jedan papirić pao na teren. Dolaskom Željka raste porast preplatnih karata, a u Fenerovom šopu drastično je povećan broj prodatih dreseva”.

Dolaskom Doguš grupacije verovatno će se uvećati i budžet košarkaškog kluba.

Mislim da će biti olakšano funkcionisanje fudbalske i ostalih sekcija. Nama se budžet neće drastično menjati. Iskreno, žao mi je što za vreme sponzorstva Ulkera saradnju nismo krunisali najsvetlijim trofejom ”.

Fener je već angažovao dvojicu pojačanja. Ranije je bilo planirano angažovanje Nikola Melija, ali i Sinana Gulera.

Tražimo jedinicu, dvojku, igrača koji može da postigne poene i zameni Bogdana Bogdanovića. Za dolazak Melija velike zasluge ima Điđi Datome, a imamo informaciju da je imao finansijski bolje ponude, ali je presudilo što je Željko trener i naš menadžer sjajni prijatelj Mauricio Geraldini. Guler je bio naša želja još prve godine kad smo došli, on je sjajan momak i igrač”.

Sigurno od Vas nećemo saznati ko je još interesantan Fenerovom stručnom štabu.

Ima mnogo igrača koji se pominju. Ja ne mogu da kažem bilo šta pre Željka, ali evo ima interesantan jedan mlad igrač sa naših prostora. Videćemo, još je sve u začetku”.

Bilo bi sjajno da se Fener i sledeće sezone nađe na Fajnal foru i bori za novu titulu. Da trener Obradović možda u Beogradu stigne do jubilarne 10. titule.

“To je velika želja, ali dug je put do novog velikog uspeha. Svi se pojačavaju, biće teško”.

Puno toga se dešava i u srpskoj košarci. Stiže li se da se sve isprati.

Naravno, posebno Parizan koga puno volimo. Željko je u opciji da pomogne crno-belima, ali moram podvući da je neko proturio priču da bi Partizan mogao da bude Fenerova filijala. Doguš voli košarku i ulaže u neke hrvatske klubove, ali to je sve na bazi interesa jer tamo širi biznis, gradi hotele, marine… Možda nešto može da se desi i sa Partizanom, ali možda…”.

Na kraju, Željkov stručni štab ugovor sa Fenerom veže još tri godine. Može li se u ovom momentu naslutiti kakav bi bio novi izazov za čuvenog Žoca.

“Željko je prilično promenio stav o NBA ligi. Ali NBA je zatvorena sredina po pitanju trenera. Nijedan Evropljanin nije dobio šansu jer imaju strah od nekog uspeha trenera sa Starog kontinenta. Željko je bio u Detroitu, video je kako se radi i više nije decidirano protiv NBA lige. Ja bih lično voleo kad bi se Željko odlučio i na taj korak, ali to je samo moje mišljenje”, zaključio je razgovor za Mozzart Sport Vlade Androić.

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com  

PIŠE: ĐURĐE MEČANIN
Pogledaj vesti o: Partizan,   NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.