Hitna prodaja Škuletića u ponedeljak! A Đuriću mandat ističe večeras...

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna prodaja Škuletića u ponedeljak! A Đuriću mandat ističe večeras...

U nezvaničnim krugovima pominje se čak mogućnost da Dragan Đurić pred članove vlade crno-belih stavi na glasanje o mogućim transferima Lazovića, Drinčića, Volkova i Pantića

Partizan je rešio da proda Petra Škuletića. I to po hitnom postupku. Čelnici crno-belih za ponedeljak u deset časova zakazali su sednicu Upravnog odbora na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti razmatranje transfera prvog strelca Superlige u januarskom prelaznom roku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Iz Humske 1 nema dodatnih informacija, mada se pretpostavlja da je, kako se već spominjalo, zainteresovani kupac Lil i da bi Francuzi na račun srprskog viceprvaka trebalo da prebace 2.500.000 evra. U slučaju da se rukovodioci izjasne da su za realizaciju ovog posla, finansijska situacija u klubu bi se na kratko popravila, međutim, trpeo bi sportski sektor na čelu sa trenerom Marko Nikolićem, jer bi izgubio igrača koji je u jesenjoj sezoni, računajući sva takmičenja, postigao 21 gol.

Osim tog aspekta, jedno od centralnih pitanja u ovom slučaju glasi: ima li sadašnja uprava Partizana legimitet da donese bilo kakvu, a ne odluku koja direktno može da utičena budućnost kluba? Ako bi se gledalo striktno odgovor je- ne! Aktuelnom sazivu Upravnog odbora mandat ističe večeras u ponoć, pošto je prošlo tačno pet godina otkako je Dragan Đurić, na Izbornoj skupštini kluba, 21. decembra 2009. pobedio Sava Miloševića na i postao predsednik Partizana na period od pet godina. Tad je formiran i Upravni odbor kome je trajanje oročeno na isti period, što bi sa pravne tačke gledišta trebalo da znači da bi iza svake naredne odluke vlade crno-belih mogao da se stavi uputnik – da li ona važi. Mada, uprava Partizana se u godinama za nama izveštila u kršenju statutarnih odredbi, pa ne bi bilo iznenađenje ni da još jednom pogazi norme na papiru.

Osim pravne, odluka čelnika Partizana da razmatraju prodaju Petra Škuletića u najmanju ruku je diskutabilna i sa moralne strane. Pošto im mandat ističe sadašnji rukovodioci će praktično nametnuti odluku budućem predsedniku kluba (eventualni transfer postao bi važeći prvog dana prelaznog roka do kad će se znati ko će naslediti Đurića) i tako mu praktično vezati ruke, ostaviti nemoćnim da reaguje, jer je doveden pred svršen čin.

U nezvaničnim krugovima pominje se čak mogućnost da Dragan Đurić u ponedeljak pred članove Upravnog odbora stavi na glasanje i moguće transfere Danka Lazovića, Nikole Drinčića, Vladimira Volkova i Danila Pantića, koji ni dve sedmice posle isteka roka nije odgovorio čelnicima crno-belih pristaje li na njihovu ponudu za produžetkom saradnje.

Čin razmatranja transfera pomenutih igrača definitivno je jedan od poslednjih aktuelnog saziva Upravnog odbora, jer će na Izbornoj skupštini zakazanoj za 25. decembar biti izabran novi predsednik (kandidati Mile Jovičić i Sreten Nikolić, za sada).

(FOTO: MN Press, Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.