Filipo Gali posetio Partizan

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipo Gali posetio Partizan

Filipo Gali, jedna od igračkih legendi Milana, nalazi se ovih dana u Beogradu u posmatračkoj i promotivnoj funkciji. Razlog je Internacionalni turnir pod sponzorstvom Banke Intesa, koji se održava na Adi Ciganliji u subotu i nedelju, a kao najava održavanja kampa Milana na istom mestu od 20.-24. juna 2011. godine.

Gali je direktor mlađih selekcija Milana i u tom svojstvu je došao u Beograd, a izrazio je želju da poseti i FK >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Partizan, tačnije Zemunelo i razgovara sa svojim kolegama iz Omladinske škole Partizana.
Uvaženog gosta i bivšeg asa, koji je za Milano odigrao dobrih 14 godina i tom prilikom osvojio pet titula šampiona Italije, tri Kupa šampiona i tri Superkupa Evrope.

U prijatnom razgovoru koji je potrajao više od sata, gost iz Milana je želeo da sasluša od rukovodećih ljudi, sistem i način rada Partizanove škole, za koju je istakao da je priznata u evropskim okvirima.
Njegovoj znatiželji je u potpunosti udovoljeno, a potom je Gali izneo koncept rada omladinske škole Milana iz svih aspekata. Izražena je želja obe strane da se uspostavi prisnija saradnja dva kluba.
Sa Galijem u posetu crno-belima stigao je i Marko Šembri, partner Omladinske škole Milana za Severnu i Istočnu Evropu. On je izneo vrlo interesntne predloge o vidovima saradnje dva kluba, usput spomenuvši da  Partizanova škola i način rada sa decom spada u evropsku top klasu.

Pored toga pokazao je izuzetno poznavanje Partizana kao kluba i bio je impresioniran da Partizan kao sportsko društvo okuplja 25 klubova i da su svi pod jednom ‘kapom’. To je naveo kao izuzetan primer, kakav retko gde postoji u Evropi.
Posle razmene iskustava, Ratomir Babić je gostu predao dres Partizana sa njegovim imenom, što je Galija istinski obradovalo. Zahvalio se na poklonu, a onda su gosti iz Milana obišli Zemunelo i upoznali se svim sadržajima, koje su na kraju posete, visoko ocenili.
Pogledaj vesti o: Ada,   Banca Intesa

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.