Fantastičnih 40.000 evra za Ligu šampiopna

Izvor: Politika, 20.Avg.2010, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastičnih 40.000 evra za Ligu šampiopna

Fantastičnih 40.000 evra za Ligu šampiopna

Rukovodstvo Partizana, na čelu sa predsednikom Draganom Đurićem, spremno je da nagradi sa 40.000 evra svakog igrača u slučaju plasmana u Ligu šampiona! Kako „Politika” saznaje, premije su duplirane s obzirom na to da bi klub iz Humske ukoliko uspešno prebrodi gostovanje u Belgiji zaradio oko sedam miliona evra, naravno ne računajući i eventualnu dobit od generalnog sponzora, koji se dugo najavljuje, reklama, ulaznica… >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Znalo se i ranije šta finansijski donosi igranje u najkvalitetnijem klupskom takmičenju, ali je uprava „crno-belih” posle 2:2 u prvom susretu, odlučila da pred put u Brisel dodatno motiviše svoje prvotimce.

Po svemu viđenom preksinoć na krcatom stadionu u Humskoj,

Partizan nije rekao svoju završnu reč posle „prvog poluvremena”, niti je Anderleht već zakoračio među najbolje klubove Evrope. Istina, Belgijanci su bliži cilju, ali i Partizan ima pravo na nadu. Predviđanja su takva da će idućeg utorka u Briselu prštati na sve strane, da se očekuje otvorena borba svih 90 minuta, a „crno-beli” su spremni na više, samo da se domognu cilja.

Pitanje koje se vrti u glavama Partizanovih navijača glasi: mogu li „crno-beli” da nadvise sebe i ponove uspeh iz Njukasla 2003? Ako ih bude pratila ista ona energija od pre sedam leta i ako zaista veruju u uspeh, onda se u Briselu sasvim lako može ponoviti Njukasl. S druge strane, „ljubičasti”, kojima je dovoljno da odbrane svoj gol pa da se plasiraju u Ligu šampiona, imaće lak zadatak.

Preksinoć je mladi trener Aleksandar Stanojević položio ispit zrelosti. Bio je dovoljno mudar i hrabar. Ali i ljut na neke svoje igrače. Stanojević još vaga s kakvim će taktičkim opredeljenjem ući u revanš, ali pojedinci, posebno oni iz mlađe garde, tu se pre svega misli na Tomića, Petrovića, moraće da se potrude da ne izgube mesto u timu.

– Drugo poluvreme daje nadu da možemo da se ozbiljno suprotstavimo Anderlehtu. Sigurno je da će Belgijanci pred svojim navijačima igrati drugačije. U revanšu moramo biti i obazrivi i ujedno ofanzivni – kaže Stanojević.

Anderelehtovi igrači su delovali fizički veoma spremno, brži u svakom duelu, jednom rečju, protivnik za respekt. Stanojeviću ostaje da do utorka potraži nova rešenja na sredini terena, gde je Partizan bio veoma loš, a možda i za smenu golmana.

– Moreira i Tomić su bili veoma loši, razmišljam i o promeni na golu. Videćemo za dan dva – priznao je mladi strateg prvaka.

Po koordinatoru „crno-belih” Albertu Nađu ostaje gorak ukus nakon prve utakmice, jer, po njemu, Partizan je morao da pobedi:

– Na evro sceni se skupo plaćaju greške. Belgijanci su znalački umeli da kazne svaku našu grešku. Moram da priznam da su me ponovo razočarali neki igrači, vezni red nam je bio katastrofalan. Krstajić je standardno bio dobar, Ilić i Iliev takođe, a ostali su podbacili.

Mladi štoper Jovanović će dugo pamtiti žestoke duele sa robusnim Lukakuom, koji će po svemu sudeći otići u Real.

– Iza nas je teška utakmica, Anderleht je pokazao da ima strašan tim. Belgijanci su i dalje favoriti. Međutim, i dalje je otvorena situacija, pokušaćemo da pobedimo.

----------------------------------------------

Stanojević: Iliev igrač utakmice

U meču punom obrta, kakav je bio između Partizana i Anderlehta, svaki navijač na kraju ima svog „ljubimca”. Jedni su za Klea, drugi za Krstajića, Ilieva… Trener Staojević je bez razmišljanja proglasio najboljeg preksinoć u prvoj utakmici.

– Ivica Iliev je bio igrač utakmice, rekao je Stanojević, kratko i jasno.

----------------------------------------------

Petrović najviše pretrčao protiv Anderlehta

33 Radiša Ilić

6,65 km

3 Ivan Stevanović

10,38 km

13 Marko Jovanović

9,73 km

20 Mladen Krstajić

9,71 km

18 Aleksandar Lazevski

10,2 km

7 Nemanja Tomić

9,33

23 Aleksandar Davidov

2,7 km

10 Almami Moreira

5, 97 km

99 Milan Smiljanić

5,7 km

8 Radosav Petrović

11,68 km

22 Saša Ilić

11,46 km

9 Gabrijel Kleo

10,32 km

77 Ivica Iliev

10,08 km

19 Miloš Bogunović

1 km

Napomena: Moreiru je u 52. minutu zamenio Smiljanić, Tomića u 74. – Davidov, a Ilijeva u 86. – Bogunović.

Dragan Todorović

objavljeno: 20/08/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.