Estonija se ne sme potceniti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonija se ne sme potceniti

BEOGRAD -

Fudbalska reprezentacija Srbije završava danas pripreme za sutrašnju utakmicu kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Estonije, a selektor Vladimir Petrović i kapiten nacionalnog tima Dejan Stanković su optimisti uoči tog duela.

Za razliku od većine svojih prethodnika, novi selektor državnog tima Srbije izdiktirao dan pre utakmice sastav tima koji će sutra uveče istrčati na stadion Partizana.

Petrović je odlučio da Estoncima suprotstavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekipu u sastavu Stojković, Ivanović, Vidić, Luković (Subotić), Lomić (Obradović), Stanković, Kuzmanović, Krasić, Jovanović, Kačar (Ninković), Žigić.

"Dolazi trenutak da se suočimo sa istinom i vidimo šta smo uradili u proteklom periodu. Igrači su se kroz ove pripreme odmorili od obaveza u klubovima i nadamo se da će zdravi i bez kalkulisanja ući u sutrašnji duel protiv Estonije", rekao je Petrović.

On je dodao da Estonija nije zvučno ime u evropskom fudbalu, ali igra veoma tvrd fudbal, sa mnogo trčanja i kontakta, zbog čega ni u jednom trenutku ne sme da se potceniti.

"Svaka utakmica je važna, pa i ova. Bodovi su nam sada neophodni, ne samo da bismo imali priključak za vrh tabele, nego i zbog dobre atmosfere u timu", smatra Petrović.

Istovremeno, u Irskoj će igrati Severna Irska i Italija i prema rečima Petrovića, za našu reprezentaciju bi najbolje bilo ukoliko bi ta meč bio završen bez pobednika.

"Ne verujem da će ijedna ekipa do kraja moci da osvoji maksimalni broj bodova i zato je važno da pobeđujemo na našem terenu. Smatram da će konačan redosled u našoj grupi biti odlučen u poslednja dva kola, kada naša reprezentacija dočekuje Italiju, a potom putuje u Sloveniju", smatra Petrović.

Selektor državnog tima apeluje na publiku da bude strpljiva, da se ponaša kao što je to radila i na većini mečeva u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.

"Na psihološkom planu, veoma je važno kako će sutrašnja utakmica biti završena. Zato pozivamo publiku da dođe na stadion u velikom broju i bodri nas, kao u prošlim kvalifikacijama, jer nam podrška puno znači. Ovo može da bude dobra uvertira za važan duel protiv Italije", rekao je kapiten i najiskusniji reprezentativac Dejan Stanković.

On je dodao da ne sme da se potceni sutrašnji protivnik i da pobeda protiv Estonije treba da bude penicilin za dobru atmosferu u ekipi.

"Posle Estonije nas očekuje duel sa Italijom u Đenovi. I Italijani smatraju da je to meč istine za njih, jer su napravili smenu generacije. Oni respektuju ovaj sastav Srbije, za koji kažu da ima puno motiva da odigra dobro u Đenovi", kaže prvotimac Intera.

Utakmice između Srbije i Estonije na programu je sutra od 20,30 sati na stadionu Partizana.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.