Egzum oduševljava Dončića

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 13:28

Egzum oduševljava Dončića

Košarkaš Dalasa Luka Dončić impresioniran je partijama koje pruže Dante Egzum od dolaska među Maverikse.

Posle epizoda u Barseloni i Partizanu, Australijanac se vratio u NBA gde doživljava procvat karijere.

U dosadašnjih 29 utakmica u proseku ima 9,5 poena uz po tri asistencije i skoka. Na sve to ima i sjajne procente šuta – 57,4 ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 45,2 za tri poena.

Njegove partije nisu prošle nezapaženo u Teksasu.

"Sjajan, čoveče. Iskreno, sjajan je do sada. Ne samo veoma dobar, već sjajan. Njegov IQ je nenormalan. Probija ka košu, polaže, pogađa trojke. Srećan sam što je sa timom jer je sjajan dodatak", rekao je Dončić.

Ni Egzumov trener Džejson Kid nije krio oduševljenje.

"On je košarkaš, pokušavamo da stvari budu jednostavne. Znam da tražimo neku zvučnu reč, ali on je košarkaš. Igra svoju ulogu i zvezda je u njoj, što je kul jer nije reč o igraču sa maksimalnim ugovorom. Ali igra tako. Prelepo je to gledati. Zaslužuje sve što dobija trenutno. Očekivanja su bila ogromna kada je draftovan sa 18 godina, ali ponekad je potrebno više vremena", dodao je Kid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.