Egzum: Kod Željka sam napredovao kao igrač i kao osoba

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 18:04

Egzum: Kod Željka sam napredovao kao igrač i kao osoba

Košarkaš Dalasa Dante Egzum govorio je o periodu koji je proveo u dresu Partizana.

"U Partizanu sam pokazao gde sam i ko sam, moram da se zahvalim Partizanu što sam se vratio u NBA“, rekao je Egzum.

"Čuo sam brojne stvari o Željku Obradoviću. Svi sa kojima sam razgovarao, počev od Ekpea Judoa, rekli su da je veliki trener koji razume igru. To je i veliki razlog zašto radi mnoge od onih stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poput vikanja na igrača i toga da im govori da urade ovo ili ono. Ima visoka očekivanja od svojih igrača, od toga šta mogu da urade. Isto važi i za navijače Partizana, žele da vide kako daješ sto posto svake večeri. To želi Željko Obradović“.

Egzum je otkrio da je sa Obradovićem dosta napredovao i da je morao da preuzima više odogovornosti.

"Kada sam dolazio u Evropu, veliko pitanje je bilo mogu li da igram na poziciji pleja. Željko je trenirao brojne velike plejmejkere – nije tipični trener koji te baci na teren, dâ ti loptu i kaže ti da vodiš tim. Želi da bude siguran u to što radiš, želeo je da preuzmem više odgovornosti od ostatka tima. To je učinilo da napredujem i kao igrač i kao osoba, saznanje da mogu da budem vođa i plej na terenu“, zaključio je Australijanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.