EL: Muke CSKA, katastrofa Cedevite

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Muke CSKA, katastrofa Cedevite

Lijetuvos Ritas umalo iznenadio "armejce" u gostima - 75:73. Jedan od favorita ABA lige deklasiran u Kaunasu sa 28 poena razlike.

Ekipa Aleksandra Džikića mogla je u prvoj utakmici sezone da napravi senzaciju, a ujedno i da napravi krupan korak ka plasmanu u Top 16, iz grupe u kojoj se nalazi i Partizan mt:s.

Promašaj Renaldasa Seibutisa za tri poena i pobedu Lijetuvos Ritasa bio je samo poslednji čin dramatične završnice, u kojoj se za samo pet sekundi dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mnogo toga.

Prvo je Nemanja Nedović krenuo u solo prodor za izjednačenje na 75:75, ali ga je zaustavio Anton Ponkrašov. Nenad Krstić odmah je fauliran, imao je šansu da osigura pobedu CSKA, međutim, promašio je oba slobodna bacanja!

Seibutis je u poslednjem trenutku pokušao da preokrene, ali pored dvojice čuvara nije uspeo da uputi kvalitetan šut... CSKA je slavio rezultatom 75:73, po četvrtinama 20:23, 26:14, 8:15, 21:21!

Ritas je 1:18 minuta pre kraja vodio 71:67, kada je u spasioca "armejaca" izrastao nekadašnji NBA igrač Soni Vims. Vezao je pet poena i blokirao Seibutisa, nakon čega je usledila penal-završnica. Aktuelni vicešampion Evrope odatle se bukvalno izvukao sa bodovima.

Četvorica Srba u timu CSKA odigrala su zapaženu ulogu, samo još Vims i Hrijapa su imali opipljiviji učinak. Krstić je zabeležio 12 poena i sedam skokova, Erceg 11 poena i pet skokova, Teodosić 10, a Micov devet poena, uz četiri skoka, tri asistencije i samo jedan promašaj.

Na drugoj strani je Nedović ubacio 11 poena, uz šut iz igre 3/8 i pet ličnih grešaka za svega 16 minuta.

Cedevita je na evroligaškom derbiju gostovala u Kaunasu i dobila bolnu lekciju od Žalgirisa - 90:62 (27:20, 28:18, 24:15, 11:9).

Marko Popović je sredinom druge četvrtine za svega minut i po dao tri trojke, domaćin je poveo rezultatom 42:27 i do kraja se "vrteo" između 20 i 30 poena prednosti.

Žalgiris je šutirao trojke 9/16, Cedevita 5/27.

Dolaskom trojice veterana (braća Lavrinovič i Kaukenas), uz već postojeće snage predvođene Popovićem i Jankunasom, Žalgiris može u Top 16, iako je konkurencija "paklena" - tu su Olimpijakos, Efes, Armani i Kaha Laboral.

Ako brzo ne popravi igru, Cedevita će morati da se zadovolji pokojom pobedom pred svojim navijačima.

REZULTATI I PAROVI 1. KOLA:

Grupa A:

Fenerbahče - Himki (u toku)

Kantu - Olimpija

petak

Real - Panatinaikos

Grupa B:

Šalon - Prokom (u toku)

Unikaha - Makabi

petak

Montepaski - Alba

Grupa C:

Žalgiris - Cedevita 90:62

Olimpijakos - Kaha Laboral (u toku)

petak

Armani - Efes

Grupa D:

CSKA - Lijetuvos Ritas 75:73

petak

Barselona - Bamberg

Bešiktaš - Partizan mt:s

(MONDO, foto: cskabasket.com)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Muke CSKA, krah Cedevite, sjajna Olimpija

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012

Lijetuvos Ritas umalo iznenadio "armejce" u gostima - 75:73. Jedan od favorita ABA lige deklasiran u Kaunasu sa 28 poena razlike, Ljubljančani zablistali u Kantuu...Ekipa Aleksandra Džikića mogla je u prvoj utakmici sezone da napravi senzaciju, a ujedno i da napravi krupan korak ka plasmanu u Top...

Nastavak na Mondo...

Ritas otpustio Džikića

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Okt.2012, 19:38

Kako prenosi Sportando Lijetuvos Ritas je otpustio srpskog trenera Aleksandra Džikića i na njegovo mesto postavio Darijusa Maskuliunasa.. Lijetuvos je juče izgubio od moskovskog CSKA sa 75:73 posle čega je rukovodstvo Ritasa odlučilo da na Džikićevo mesto postavi njegovog pomoćnika.

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.