EL: Crno-beli na crno-bele!

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Crno-beli na crno-bele!

Košarkaši Partizana mt:s kompletni otputovali na utakmicu sa Bešiktašom (petak, 19.00), kojom će započeti takmičenje u D grupi Evrolige.

Kakve su šanse Partizana mt:s da sa prosečnom starošću ekipe od 22,2 godine i petoricom debitanata ostvari zapažen rezultat u Evroligi?

Teško je reći dok ne prođu makar dva-tri kola. Sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je samo da će im adrenalin biti saveznik na domaćem parketu, a neiskustvo dodatni protivnik na gostovanjima.

Ohrabrujuće pred okršaj sa ekipom istih boja u dvorani Abdi Ipekči je to što su crno-beli konačno kompletirali redove. Vladimir Lučić u subotu je odigrao prvu utakmicu ove sezone, Đorđe Gagić se vraća posle desetak dana pauze, a povrede Lea Vestermana i Torija Tomasa nisu dovoljno ozbiljne da bi dvojica plejmejkera izostala iz tima.

Duško Vujošević sa zanosom govori o dometima ekipe koju trenira. Svestan je da će plodove njegovog rada sa ovim momcima ubirati neki drugi klubovi i treneri, ali se ne miri unapred sa eliminacijom u prvoj fazi Evrolige.

"Mi ćemo napasti svakog protivnika. Normalno je da su oni u prednosti po svim merilima, ali ih nećemo puno respektovati. Gledaćemo da u svakoj utakmici damo sve od sebe i napravimo korak dalje. Plasman u Top 16 bio bi ogroman uspeh i velika stvar za klub, navijače i same igrače", podsetio je na promenu formata takmičenja, po kojoj će se druga faza igrati u čak 14 kola.

Bešiktaš je proletos osvojio FIBA Evročelendž kup i "duplu krunu" u Turskoj, zatim je promenio trenera i više od pola tima, pa je i tako neuigran pobedio Efes u borbi za domaći Superkup.

Ergina Atamana na klupi je zamenio Erman Kunter, ikona turske košarke, koji je prethodnih devet godina proveo u Francuskoj. Sa sobom je poveo krilnog igrača Kristofera i centra Folkera, a crno-bele su, između ostalih, pojačali nekadašnji Partizanov "plej" Kurtis Džerels, kao i krilni centar Crne Gore Vladimir Dašić.

Bešiktaš, za razliku od Efesa i Fenerbahče Ulkera, kao domaćin uživa u bučnoj podršci sa tribina.

"Favoriti su. Kao klub su prekinuli dominaciju Fenera i Efesa, ekipa koje su po budžetu i poziciji na papiru znatno ispred njih. Imaju dobar individualni kvalitet na svim pozicijama, čak im Rendal Falker, kao jedan od najboljih igrača francuske lige, nastupa samo u Evropi. Rezultati koje su napravili na početku sezone kažu da su izmenili mnogo toga, ali tako da sve ostane isto", analizira Vujošević.

Trener Partizana ponovio je da Evroliga svake godine predstavlja krunu napora jedne ekipe.

"Mi već dosta godina u kontinuitetu igramo Evroligu i od relativno skromnog učinka u početku, postepeno smo došli do toga da igramo značajnu ulogu, da prođemo prvi krug, pa u osam, pre tri godine da odemo i na Fajnal for. Sigurno je da nam puki ulazak u Evroligu ni sada nije krajnji cilj".

Mada se letos šuškalo čak i o njegovom odlasku, mladi reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 20 godina je dobio šansu da igra značajne minute u ABA ligi. Čak je na internoj borbi po pozicijama stekao prednost u odnosu na reprezentativca Danila Anđušića.

On je pred put za Istanbul obećao samo da će ekipa pružati maksimum tokom čitavog takmičenja.

"Naravno da me drma trema, kao i svakog igrača, ali ću se potruditi da to osećanje preusmerim u odbrambenu agresivnost i druge korisne stvari. Bešiktaš je jaka ekipa, u kojoj najviše cenim Džerelsa i Kristofera, sigurno ulaze u takmičenje sa velikim ambicijama. Borićemo se, to je sve", rekao je Bogdanović.

CSKA i Lijetuvos Ritas sastaju se u četvrtak uveče, a u petak pored Bešiktaša i Partizana (19.00) igraju Barselona i Bamberg od 18.30 časova.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Biti jači od svih problema...

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2012

Košarkaši Partizana otputovali su u Istanbul, gde ih u petak od 19 časova očekuje meč prvog kola Grupe D Evrolige protiv domaćeg Bešiktaša. Problema u ekipi ima, ali crno-beli su tokom protekle decenije, uglavnom umeli da ih na najbolji način prevaziđu.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.