Džons promašio zicer, Partizan slavio u Baru!

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džons promašio zicer, Partizan slavio u Baru!

Košarkaši Partizana počeli su novu sezonu dramatičnom pobedom protiv Mornara u Baru rezultatom 58:57 u 1. kolu ABA lige.

U prilično slaboj utakmici odlučujuće poene za crno-bele postigao je Novica Veličković 75 sekundi pre kraja, a na drugoj strani je Džons promašio zicer za pobedu u poslednjim trenucima.

Tim Aleksandra Džikića očajno je počeo, gubio je početkom druge deonice sa 22:10, ali se brzo vratio serijom 10-0.

U nastavku je viđena potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjednačena utakmica sa mnogo grešaka na obe strane, a crno-beli su u dramatičnoj završnici ostvarili veoma važnu pobedu na startu sezone.

Hečer je sa 11 poena i 3 asistencije bio jedini dvocifrani igrač u ekipi iz Humske, Marinković je ubacio 9 poena uz 7 skokova, Veličković je dodao 8 poena i 4 skoka, a odličan je bio Ratkovica sa 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Kod domaćina, 15 poena je ubacio Voler, a 14 tragičar Džons.

Srpski predstavnik već u utorak gostuje ekipi MZT u Skoplju.

Tok meča:

Partizan je prvi meč u sezoni počeo u petorci Robinson, Hečer, Andrić, Birčević, Luković. Od starta se videlo da Partizan nije uigran, pa je Hečer prve poene za goste ubacio posle više od dva minuta (3:2).

Srpski tim imao je veliku podršku svojih navijača, pa je meč igran u sjajnoj atmosferi jer je i Mornar imao veliku podršku sa tribina. Domaći tim mnogob olje je ušao u meč, pa je posle četiri minuta vodio sa 12:2 i Džikić je morao da reaguje minutom odmora.

Pojačao je Partizan odbranu u narednih nekoliko minuta, ali je baš škripalo u napadu srpskog vicešampiona.

Teško je Partizan stizao do poena u prvoj deonici, ali ni domaći tim nije blistao, pa su crno-beli imali kakav takav priključak.

Luković je ubacio 4 poena, a na drugoj strani prednost Mornara održavao je Voler. Posle nove njegove trojke Mornar je imao 18:6 u 9. minutu, a nakon prve deonice bilo je 18:10 pošto su pogodili Veličković i Vrabac.

Mornar je do 15. minuta čuvao dvocifrenu prednost (22:12), a onda je Partizan ušao u ritam. Posle slobodnih bacanja Pota trojke su ubacili Marinković i Hečer i Partizan je prišao na samo -2 (22:20).

Uspeo je tim Aleksandra Džikića nešto kasnije i da preokrene, ali je na poluvremenu poen viška ipak imao Mornar – 28:27.

Marinković i Andrić ubacili su po trojku na startu drugog poluvremena i Partizan je ponovo preuzeo vođstvo (34:31). Ipak, nisu uspevali crno-beli da se odlepe, čemu svedoči i podatak da je Hečer u 27. minutu doneo najveću prednost Partizanu – 40:36.

Mornar je uzvratio serijom 5-0, a domaći tim je i posle 30 minuta imao poen prednosti – 43:42.

Početkom poslednje deonice nastaljena je rezultatska klackalica. Ratkovica je bio ključni igrač Partizana, ubacio je nekoliko koševa i uz to podelio nekoliko asistencija, pa su crno-beli pet minuta pre kraja vodili sa 56:53.

Ipak, osim Ratkovice nije bilo previše raspoloženih igrača u gostujućoj ekipi, pa je Mornar ponovo uspeo da se vrati. Promašio je domaćin četiri uzastopna slobodna bacanja, ali Partizan to nije umeo da iskoristi.

Mnogo su grešili crno-beli, a 88 sekundi pre kraja Krstić je pogodio za 57:56. Uz to je Ratkovica zbog povrede morao van parketa, a Veličković je posle dodavanja Hečera doneo novu prednost – 58:57.

Hečer je imao priliku da donese možda i odlučujuću prednost, ali je promašio, a na drugoj strani je šut za pobedu promašio Džons koji je promašio zicer.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.