Duljaj o uzletu Partizana pred derbi: Podsmevali su nam se, potcenjivali nas...

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 23:40

Duljaj o uzletu Partizana pred derbi: Podsmevali su nam se, potcenjivali nas...

Trener Partizana na konferenciji za medije nijehteo previše da se "otvara" o nastupajućem derbiju sa Zvezdom koji Partizan čeka sa šest vezanih pobeda.

Crno-beli su u petak uveč savladali Železničar u Pančevu rezultatom 2:1.

Partizan je po prvi put gostovao u tom gradu čiji se klub prošle sezone izborio za status superligaša.

"Moram da pohvalim ambijent, prvi put sam u Pančevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovom prelepom objektu, bila je odliča atmosfera i verujem da su navijači imali šta da vide. Igrali smo protiv tima koji ima odličnog trenera, koji je fantastično pripremio tim, tačno su znali kako mi igramo, odlično su se postavili, bilo je veoma, veoma teško igrati protiv Železničara, tako da sve pohvale za kolegu i igrače Železničara", rekao je Duljaj i dodao:

"Iako je to bila zabranjena tema, među igračima i u mom stručnom štabu da se uopšte spominje derbi, moguće da nas je i to malo poremetilo danas. Nisam hteo da kalkulišem, izveo sam najjači sastav, nije bilo lako, posebno posle primljenog gola. Veoma je teško probti odbranu koja je bila fantastično organizovana. Mislim da smo zasluženo osvojili tri boda."

Na konstataciju novinara B92.net da Partizan dugo godina nije imao ovakvu situaciju, da beži Zvezdi četiri boda pred derbi, Duljaj poručuje:



"Što se tiče derbija, jako je važno da ne bude nikakve euforije, to je zabranjeno. Moramo da se vratimo nazad pre nekih mesec i po, dva, kada smo u Sloveniji igrali prijateljske utakmice, pa kada smo igrali u Beogradu, kada su nam se svi podsmejavali i potcenjivali... To sad ne znači da mi treba da podignemo nos i da mislimo da smo sada mi najbolji. Ne! Čvrsto stojimo na nogama, igramo protiv tima koji je učesnik Lige šampiona. Toliko što se tiče derbija."


Na pitanje da li poslednja izdanja Zahida (dva gola na poslednje dve utakmice) znače da bi on možda mogao da počne u derbiju, Duljaj kaže.

"Mi smo se dogovorili, imam dogovor sa njim - kada bude osetio da je sto posto spreman da će mi to sam reći, a ono što je sigurno je da mu je svaki minut koji provede na terenu dragocen. Nije lako, dosta igrača nam se kasno priključilo, kolega to bolje zna od mene... Da je veoma teško kada vam se igrači kasno priključe i onda morate da kombinujete, da sklapate i to je jedan dugotrajan proces", zaključio je Duljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.