Duljaj: Zidan me je potapšao po ramenu i rekao da se pomerim

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 12:13

Duljaj: Zidan me je potapšao po ramenu i rekao da se pomerim

Trener Partizana Igor Duljaj razgovarao je o brojnim temama za "Partizanov magazin".

Jedna od nezaobizlaznih kada je njegova igrača karijera u pitanju jesu dueli sa Zinedinom Zidanom u Ligi šampiona 2003. kada ga je i sam Francuz pohvalio.

"Mediji su preneli tu njegovu izjavu posle meča, a sa same utakmice se sećam da mi je Lotar Mateus dao zadatak i rekao da nikada nije tražio ni od koga da igra personalno protiv nekog igrača, ali da u ovom sčučaju tako mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I da me zanima samo Zidan. Gde je on – tu si i ti, rekao mi je trener. Tako sam na tom meču više pažnju obraćao na Zidana, nego na sam duel. U jednom momentu me je čak potapšao po ramenu usred utakmice i rekao: lopta se nalazi na drugoj strani, molim te pomeri se od mene. Izvinio sam mu se i odgovorio da sam dobio takav zadatak i dao sam sve od sebe da duel bude sportski, da ga ne vučem, ne udaram i pretpostavljam da ga je to inspirisalo za izjavu posle utakmice", rekao je Duljaj.

Daleko od toga da je Zidan jedini velikan sa kojim su mu se ukrstili putevi. Tokom mandata u Šahtjoru je igrao protiv Lionela Mesija, ali ne i protiv Kristijana Ronalda. Protiv Portugalca je igrao dok je ovaj bio u Sportingu, a Duljaj u Partizanu. Kako kaže, toga se ne seća.

"Sećam se tog duela Šahtjora i Barse kada je Mesi debitovao, pobedili smo ih 2:0 i ta pobeda nam je bila značajna da bismo bili treći u grupi. Što se Kristijana tiče, to zaista nisam znao, ali ako je tačan podatak, onda mi je drago što sam delićem učesnik tih mečeva", ističe Duljaj.

Prisetio se i kako je došao u Humsku.

"Za Partizan navijam otakako znam za sebe, tu ljubam mi je usadio pokojni otac, koji je uvek pričao o fudbalu i crno-belima, najlepše priče. Ono što je meni ostalo u najlepšem sećanju, gde se ta ljubav dodatno produbila je meč Partizana i Intera iz Milana, 1990, godine. Otac me odveo na meč i od tada sam bio ludo zaljubljen u Partizan, u atmosferu, čak se i sećam svih detalja, golova Gorana Plavog Stevanovića i Lotara Mateusa. Tako sam i pre, ali i posle toga jurio samo za loptom, ali u tom vremenu ih nije bilo tako mnogo kao danas, pa smo u školskom dvorištu da je neko donese i da zaigramo", poručio je Duljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRISETIO SE LEGENDARNOG DUELA: Duljaj otkrio šta mu je Zidan rekao na meču Partizana sa Realom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023

Dobio specijalni zadatak...Trener Partizana Igor Duljaj govorio je za "Partizanov magazin" o brojnim temama, a jedna od nezaobizlaznih kada je njegova igrača karijera u pitanju jesu dueli sa Zinedinom Zidanom u Ligi šampiona 2003. kada ga je i sam Francuz pohvalio...- Mediji su preneli tu njegovu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.