Drulović: Ne plašim se, želim titulu i plasman u LŠ

Izvor: Politika, 16.Okt.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drulović: Ne plašim se, želim titulu i plasman u LŠ

„Velika mi je čast što sam se vratio u klubu koji volim i u kojem sam igrao. Biti trener Partizana je fantastična stvar i zahvalio bih se FS Makedonije što su mi omogućili da dođem u Partizan”, rekao je Drulović na promociji na stadionu u Humskoj.

Novi trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da veruje da će ponoviti uspeh iz igračkih dana i sa klupe voditi crno-bele u Ligi šampiona, ali da je pre toga glavni cilj odbrana titule. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Drulović, šampion Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije, nasledio je Zorana Milinkovića posle serije loših rezultata u Superligi i potpisao ugovor do kraja sezone.

„Velika mi je čast što sam se vratio u klubu koji volim i u kojem sam igrao. Biti trener Partizana je fantastična stvar i zahvalio bih se FS Makedonije što su mi omogućili da dođem u Partizan. Kada je stigao poziv Partizana nisam se dvoumio. Ne plašim se izazova, u suprotnom se ne bih bavio ovim poslom”, rekao je Drulović na promociji na stadionu u Humskoj.

Drulović je poručio se nalazi u specifičnom trenutku i da će pokušati da smanji prednost za vodećom Crvenom zvezdom kako bi se vratio u borbu za titulu.

„Očekuje nas odgovoran i ozbiljan posao. Učiniću sve da obradujemo navijače i da se vratimo na trijumfalni put. Nadam se da ću biti uspešan kao igrač kada smo bili u Ligi šampiona. Rezultati nisu očekivani, to nije dobro jer su cilj titule”.

On je dodao da dobro poznaje sastav crno-belih, kao i da povrede remete ekipu uoči utakmicu proriv Javora.

„Želim pobedu protiv Javora, koji odlično igra ove sezone. Respektujemo ih, ali Partizan kada igra na svom terenu mora da pobeđuje. Nadam se da će reakcija igrača biti na najvišem mogućem nivou. Partizan ima kvalitetan tim, igrali smo dobro u Evropi, naišla je kriza rezultata u Srbiji, što ne sme da se desi”.

Prema njegovim rečima, pored titule, ambicije su i proleće u Ligi Evrope.

„Sve je otvoreno što se tiče titule, drugačiji je sistem takmičenja, a želimo i trofej Kupa i da prođemo grupnu fazu Lige Evrope”, zaključio je Drulović.

Potpredsednik crno-belih Vojislav Nedić nije krio zadovoljstvo dolaskom na klupu bivšeg fudbalera Partizana.

„Doveli smo velikog trenera i nadam se da će biti uspešan. Mnogo je dao srpskom i evropskom fudbalu, u Portu se još priča o njemu. Dokazao se i u trenerskom poslu, u FŠ-u je ostavio trajan trag posle titule prvaka Evrope. Drulović je bez dileme prihvatio ponudu da preuzme Partizan, osim što se konsultovao sa Fudbalskim savezom Makedonije i ostavio 50.000 evra”, rekao je Nedić.

„Sa tugom pričam o Milinkoviću, učinio je sve što je bilo do njega. Ne bih previše pričao o njemu, osim izreke „Kralj je mrtav, živeo kralj”. Ponudili smo Zoranu da ostane i vodi tim protiv Bilbaa, ali on to iz moralnih razloga nije želeo”, dodao je Nedić i obećao da će klub odraditi znatno bolje zimski prelazni rok u odnosu na letnji.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drulović želi titulu i plasman u LŠ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2015

Novi trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da veruje da će ponoviti uspeh iz igračkih dana i sa klupe voditi crno-bele u Ligi šampiona, ali da je pre toga glavni cilj odbrana titule...Drulović, šampion Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije, nasledio je Zorana Milinkovića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.