Doktor kroji tim Partizana: Ne igraju Vulićević, Babović i Brašanac, Dornelas od prvog minuta

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor kroji tim Partizana: Ne igraju Vulićević, Babović i Brašanac, Dornelas od prvog minuta

"Nemamo probleme sa povredama, ali moramo da slušamo savete medicinskog osoblja, jer smo igrali u jakom ritmu", poručio trener crno-belih

Ni igrači, ni trener Milinković, već doktor Ilija Rosić. To je najzaposlenija osoba u Humskoj u proteklih nekoliko dana. Medicinski sektor srpskog šampiona imao je veoma važnu ulogu u pripremi sutrašnjeg meča drugog kola Superlige koji crno-beli igraju protiv Jagodine.

Dugo putovanje u Gruziju, te meč sa tamošnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvakom nateralo je šefa stručnog štaba Zorana Milinkovića da pažnju usmeri na Jagodinu, ali i da razmišlja o Steaui.

„Želimo da na svom stadionu odigramo dobru utakmicu i osvojimo tri boda, obzirom da je tek početak sezone i da nas čekaju veliki izazovi. Bitno je da zadržimo ozbiljan pristup i savladamo rivala koji je tokom leta značajno menjao tim. Što se tiče naše ekipe biće nekoliko promena. Nemamo problem sa povredama, međutim savet doktora Ilija Rosića je da neke igrače odmorimo. Na primer Vulićevića, obzirom da je tek izašao iz povrede, a igrao je u jakom ritmu na početku sezone, pa će se naš desni bek naći van protokola. Manje probleme osećaju Darko Brašanac i Babović, ali će obojica biti na klupi, a i za njih važi savet da preventivno pauziraju. Bitno je da neke igrače sačuvamo za predstojeće mečeve“, rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Milinković je potvrdio informaciju da će Fabricio Dornelas posle 37  dana od dolaska u Humsku debitovati za Partizan.

„On se oseća dobro u svakom pogledu i biće starter, pa je to prilika da ga vide naši navijači“

Milinković nije želeo da širi priču i odgovara na pitanja vezana za potez nevladine organizacije koja je tužilaštvo podnela zahtev da se ispita regularnost meča između Metalca i Partizana.

„To neću da komentarišem, i nikada to sebi ne bih dozvolio. Naš fokus i pažnja trebalo bi da budu na naredne prvenstvene i evropske utakmice. To je jedino što je važno ljudima iz kluba, ali i našim navijačima“.

Pohvalno se Partizanov trener izrazio o kvalitetima Steaue, apostofirajući da je u ovom trenutku to daleka budućnost za crno-bele.

„Iz poštovanja prema Jagodini ne bih previše govorio o prvaku Rumunije. Ali je evidentno da je to jak tim i da će to biti pravi ispit za ovu generaciju igrača Partizana. Taj klub je u ovom formatu UEFA takmičenja šest puta igrao grupnu fazu Lige šampiona i sedam puta Ligu Evrope. Što jasno pokazuje da je težak protivni“

Prokomentarisao je Milinković i sjajan učinak gostujućih ekipa u prvom kolu Superlige.

„Statistika je pokazala da u poslednjih nekoliko godina u Srbiji u prvom kolo bolje prolaze gostujuće ekipe. I treneri priželjkuju da budu gosti. Kod nas su se u prvoj rundi gosti baš častili, ali i to je magija fudbala. Međutim, mala razlika je u kvalitetu, pa to i nije neko iznenađenje“, jasan je Milinković.

Piše: Aleksandar Joksić

(Foto Star Sport)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.